Když Josef Laufer před sedmnácti měsíci nastupoval do nemocnice kvůli jednoduchému zákroku, nikoho nenapadlo, jak špatně jeho tělo na operaci zareaguje. U umělce totiž došlo k zástavě srdce. Lékařům se následně podařilo Laufera zachránit, museli jej ovšem uvést do umělého spánku. V tom pak strávil dlouhých 130 dní. Z umělého spánku se herec částečně probudil, ani po téměř dvou letech se však jeho zdravotní stav výrazně nezlepšil.

Rodina neztrácí naději

Za hercem se v nemocnici nejčastěji stavuje jeho dcera Ester, která pro svého tatínka zároveň hledá nejrůznější rozptýlení. „Tátovi kupuju muziku, objednávám mu různou hudbu. A hodně mu čtu. Třeba i v angličtině, protože čeština, i když tu strávil většinu života a mluví skvěle česky, není jeho první jazyk. Zkouším to různě. Česky mu pak vyprávím také novinky v mém životě,“ nechala se Ester slyšet v rozhovoru pro eXtra.cz.

Šance pořád je

„Žádné novinky ohledně táty nejsou. Jediná dobrá věc je, že se trochu zlepšila covidová situace a že díky tomu mohu navštěvovat oba rodiče, což předtím nešlo,“ prozradila ještě Ester, která nemá v nemocnici jen tatínka, ale i maminku, která je stále hospitalizovaná kvůli prodělanému toxickému šoku.

Jak přesně na tom Laufer je, dcera neprozradila. Podle eXtra.cz by se však mohl nacházet ve vegetativním stavu, jenž často přichází u těch pacientů, kteří byli dlouho v kómatu. „Pořád tam je šance. A dokud je, je naší povinností pro to udělat maximum. Někdo by řekl, že už by to byl jen zázrak, ale podle mě stojí za to bojovat,“ dodala ještě Ester.