Když šel Josef Laufer před čtvrt rokem na běžnou operaci srdce, nikoho nenapadlo, že to dopadne takhle. Při operaci mu totiž začaly selhávat orgány, a tak musel být uveden do umělého spánku. Nejprve všichni věřili, že se zpěvák brzy probudí, ale teď už pomalu ztrácejí naději.

O jeho stavu se píše už i za hranicemi naší země. Web pluska.sk připomíná, že všechno začalo nenápadnou operací. „Lékaři stále doufají, že se probudí, přibývající počet dní v bezvědomí však vypovídá o něčem jiném,“ píše se v článku.

Laufer se možná probudí do vegetativního stavu

Portál topky.sk pro pro změnu hovoří o vegetativní stavu, do kterého se Laufer může probudit. Znamenalo by to, že už nikdy nebude jako dřív. „Je to zvláštní typ poruchy vědomí. Pacient má zachované některé funkce jako dýchání, srdeční akci, jeho oči sledují okolí, ale zrakové vjemy nevnímá,“ zní definice na webu.

Laufer měl přitom nasmlouváno nemálo kšeftů. Měl hrát v připravovaném snímku režiséra Tomáše Magnuska. Nejprve měl tedy úlohu zahrát Karel Gott, ale ten zemřel na akutní formu leukémie a Laufer je v nemocnici. Roli nakonec prý dostal Ladislav Frej.

V umělém spánku už je tři měsíce

„Je to strašná tragédie, přitom šlo jen o banální operaci. Je stále v umělém spánku, ale další informace už nevím. Všichni doufáme, že to dobře dopadne. Ještě v únoru vystupoval v divadle,“ řekl Expresu PR manažer divadla Stanislav Běle.

V září mělo Divadlo Broadway mít premiéru muzikálu Ostrov pokladů. Termín byl kvůli koronaviru přesunutý na neurčito.

Kolegové by chtěli, aby nastoupil znovu do práce

„I kdyby nám premiéru neposunul koronavirus, tak bychom ji přeložili na pozdější termín kvůli Pepíkovi. Věřím totiž pevně, že se probudí. On se tak z celého muzikálu těšil, měl z něho obrovskou radost, že tohle bychom mu nemohli udělat,“ řekl producent Oldřich Lichtenberg pro web super.cz.

Pokud skutečně dojde k tomu, že se Laufer vrátí do normálního života, bude ho mít na starost dcera Ester. Už takhle toho má hodně s maminkou, ale nenechala by pochopitelně ve štychu ani svého otce. Musela by o něj však pečovat 24/7.

Její maminka a manželka Laufera, Irena Greifová, je v současné době v rehabilitačním centru, kam ji její dcera chodí navštěvovat. Povoláním kostýmní výtvarnice prý netuší, že je na tom Laufer tak zle a doufá, že se brzy potkají doma.