V březnu 2020 měl Josef Laufer naplánovanou banální operaci chlopně, která se ovšem v průběhu zkomplikovala a lékaři pak museli zpěváka uvést do umělého spánku. Jeho stav byl tehdy vážný.

Laufer přitom před zákrokem sršel energií a plánoval premiéru nového muzikálu, na kterém spolupracoval.

Za dva měsíce uplyne přesně rok od události, která změnila hudebníkův život naruby. Jak je na tom dnes? Ester Lauferová po delší době popsala, jak na tom její tatínek je.

Ester Lauferová to nemá jednoduché, ke starostem o maminku Irenu Greifovou, která po prodělaném toxickém šoku žije trvale v LDN, se přidaly obavy i o tatínka.

Dcera Josefa Laufera před pár dny informovala deník Blesk o tom, že oba její rodiče dostali vakcínu proti koronaviru, z čehož má velikou radost. Covid by totiž pro těžce nemocného hudebníka i jeho ženu mohl znamenat rozsudek smrti.

„Jsem moc ráda, že už je nejen tatínek naočkovaný. Vakcínu proti covidu dostala i maminka. Oba jsou ve zdravotnickém zařízení, takže to šlo rychle, za což jsem velmi vděčná,“ prozradila Lauferová. Dobré zprávy o otci ale prý bohužel nemá.

Ačkoliv se o Josefa Laufera stará špičkový tým lékařů, jeho stav je zatím neměnný. Podle dcery Ester zatím u zpěváka nedochází k žádnému zlepšení.

„Zdravotní stav tatínka je stále stejný, za poslední týdny se toho příliš nezměnilo,“ řekla Lauferová výše zmíněnému webu.

Lauferovi kolegové ještě vloni pevně věřili, že se dočká premiéry Ostrova pokladů, která byla nejen kvůli pandemii odložena. „Premiéra měla být v září. I kdyby nám ji ale neposunul koronavir, tak bychom ji přeložili na pozdější termín kvůli Pepíkovi. Věřím totiž pevně, že se probudí. On se z celého muzikálu tak těšil, měl z něho obrovskou radost, takže tohle bychom mu nemohli udělat,“ sdělil vloni Oldřich Lichtenberg Blesku.

Zda se Josef Laufer ještě v budoucnu vrátí do běžného života a dostane se z nemocnice domů bez následků, bohužel nikdo nedokáže odhadnout. Přejeme mu hodně sil a snad brzy uslyšíme od jeho dcery nějaké pozitivní zprávy.