Ženy

Poprvé se herec, jehož druhé jméno je Voloďa, oženil velice mladý, bohužel manželství s Arnoštkou nemělo dlouhého trvání. Ve vztahu se Zuzanou měl lepší vyhlídky, ale rodinnou pohodu zahodil pro románek se studentkou Alenou. Neváhal se rozvést.

Dívka v den svých osmnáctých narozenin přecházela silnici a nepozorný řidič ji smetl. Zraněním podlehla a Dvořák nevěděl, co se životem. Žal utápěl v alkoholu. Odletěl na Kubu a hodlal spáchat sebevraždu a odplaval daleko od břehu. Naštěstí se ho kolegové vydali hledat a zachránili ho.

Po návratu ho bývalá žena Zuzana vzala na milost a znovu se vzali. Ani na druhý pokus neměli v lásce štěstí a rozvedli se. Klid našel až s Jájou, se kterou je už přes třicet let.

Dnes si Dvořák pracovní tempo vyčítá. Netrávil s rodinou čas a v divadle trávil celé dny.

Pletky s StB

V roce 2007 zasáhla herce podpásovka. Vyšla zpráva, která poukazovala na Dvořákovo jméno v archivech StB. Byl důvěrníkem, měl vystupovat pod krycím jménem Komik a během tří let se zúčastnit jedenácti schůzek. Nic z toho se nikdy neprokázalo a spousta hercových kolegů takové obvinění odmítá.

Jiří Suchý (88), na kterého měl Dvořák donášet, to komentoval stručně: "Byl to jednoduchej kluk, věřím, že tlaku StB mohl snadno podlehnout.“

Vodník

Narodil se v Horní Cerekvi a vyučil se automechanikem. Už během studia hrál s ochotníky a prošel divadlem v Ústí nad Labem. V Praze okouzlil Jiřího Suchého a ten ho pozval do Semaforu. Tam získal poprvé roli vodníka a během svého života si ji ještě mnohokrát zopakoval. Debutoval jako Béda Hudeček ve filmu Jáchyme, hoď ho do stroje, jako kuchař Svatopluk bavil ve variaci na populární Kinoautomat a namluvil několik Večerníčků - Maxipes Fík nebo Bob a Bobek.

V roce 1990 založil vlastní divadelní skupinu a zájezdová představení pořádá dodnes.