Byli jeden z nejstabilnějším párů českého šoubyznysu, jejich manželství se vyhýbaly nejrůznější skandály a zdálo se, že jejich láska postupem času snad ještě více sílila. O to větší ránou musí pro Josefa Abrháma smrt jeho manželky Libuše Šafránkové být. Ta se již od roku 2014, kdy jí byla diagnostikována rakovina plic, potýkala s několika zdravotními problémy. Jak to ale vypadá, zdraví zrazuje i Abrháma.

Před domem chyběl

Když se Libuška Šafránková vydala v pondělí 7. června, tedy v den svých osmašedesátých narozenin, do nemocnice, byla podle Blesku zahlédnuta, jak se se svou sestrou loučí před domem. Abrhám však při loučení chyběl. Je však dost možné, že se s manželkou rozloučil již za dveřmi svého domova a nechtěl se zbytečně ukazovat na veřejnosti. Podle informací Blesku jej totiž trápí zdraví a jeho rodina mu dokonce pořídila invalidní vozíček.

„Pepík mi dělá starosti. Volám mu už několik měsíců. Vždycky se mi hned ozve. Zřejmě je to s ním opravdu moc vážné. Jestli je doma, nebo se léčí někde v nemocnici, nevím, nikdo z rodiny mi nedává žádnou zprávu,” prozradil Blesku ještě před dvěma měsíci Abrhámův přítel Jan Kačer. Pak se ale něco změnilo. „Přednedávnem jsem mu volal a nezvedl mi telefon. Vždycky mi přitom hned volal nazpátek. Měl jsem o něj velký strach a mám,” uvedl Kačer nyní pro CNN Prima News.

Poslední role

Oblíbená herečka Libuše Šafránková se před kamerou naposledy objevila v roce 2014 ve filmu Jak jsme hráli čáru. Poté přišlo její vážné onemocnění a herečka se stáhla do ústraní. I když jí byl při operaci nádor na plicích odstraněn, s jistými zdravotními problémy se potýkala i nadále. I proto se oba s manželem velmi obávali nákazy koronavirem a od začátku pandemie prakticky neopouštěli svůj dům.

Není zcela jasné, co bylo příčinou hereččiny smrti, jak ale uvádí web CNN Prima News, často se spekulovalo o tom, že zrádná nemoc udeřila znovu. Legendární Libuše Šafránková zemřela ve středu 9. června jen dva dny po svých osmašedesátých narozeninách.