Oceňovaný a mnoha lidmi, hlavně ženami, milovaný herec Johnny Depp už měl mnoho podob. Zbožňovali jsme ho v devadesátých letech jako Střihorukého Edwarda, jen o chvíli později jako Uřvánka v Cry-Baby, za chvíli coby Gilberta Grapea a pak ještě v mnoha a mnoha dalších rolích. On si však zamiloval hlavně jednu, roli Jacka Sparrowa, drsňáckého avšak dobráckého piráta z Karibiku a to tak moc, že si v pirátském stylu vyzdobil snad úplně všechno.

Pirátský styl je ostatně Johnnymu blízký již od mládí. Jeho četná tetování, obliba nošení šátků, volných kalhot a záliba v koženém oblečení, o něm tuto libůstku prozrazovaly ještě daleko dříve než hrál kapitána Jacka Sparrowa. Teprve až po tomto filmu u něj ale láska k pirátské tematice propukla naplno. Jeho syn, který se sice jmenuje John Depp III po tátovi a dědovi, má přezdívku "Jack" a Johnny mu říká "Lil pirate" (malý pirát) a tetování, které bylo vidět v Pirátech z Karibiku (vrabec s mraky a sluncem), je opravdu Johnnyho.

Herec si také splnil svůj dětský sen a za peníze z trilogie (nyní již pentalogie a chystá se prý šestý díl) si v roce 2007 koupil pirátskou loď. Nejde však o nějakou prožranou pramici, ale o pořádnou jachtu za pár milionů dolarů. Celá je vyzdobena v pirátském stylu a Johnny si udělal zkoušky, aby ji mohl oficiálně kormidlovat. Dušuje se, že při řízení lodi nechlastá rum po litrech jako jeho filmová postava, moc mu to ale nevěříme. Od rozvodu prý v alkoholu utápí žal. Aby také ne... Manželka mu prý utekla se ženou a ještě se s ním soudila kvůli údajnému napadení.

Ostatně, když jsme u té manželky. Víte, že Johnny si po Pirátech z Karibiku koupil ostrov? Opravdu. Natáčelo se na něm několik scén a jemu se tam tak líbilo, že si ho koupil. Na tomto ostrově, kde se rád schovává před světem, se dokonce ženil, ale bohužel mu nevyšel pokus o soukromou svatbu, kde by nebyli novináři. Ti si jeho svatbu natočili a nafotili za pomoci dronů.

Johnny Depp, který se nikdy nesnažil zapadnout do šedého průměru, je sice možná jakožto herec průměrný (na Oscara pořád čeká, i když nominovaný byl již třikrát), má však ohromné charisma, které zaručuje, že jakmile se v nějakém filmu objeví jeho jméno, můžete vzít jed na to, že film bude kasovním trhákem, i kdyby tam Johnny jen tři hodiny seděl a koukal na mouchu na stropě.