Jeho kariéra čítá mnoho snímků i skvělých rolí, v osobním životě však zažil několik devastujících okamžiků. Hollywoodský herec John Travolta se ale nevzdává. Je si totiž dobře vědom toho, že jej jeho děti velmi potřebují. Proto se snaží zůstávat nad věcí, aby svému synovi a dceři ukázal, jak se vyrovnat s bolestivou ztrátou.

Děti totiž v minulém roce přišly o maminku. Krásná herečka a modelka Kelly Preston byla manželkou Johna Travolty od roku 1991 až do své smrti, která přišla 12. července 2020, tedy dva roky poté, co byl Kelly diagnostikován karcinom prsu. Přestože jde bezesporu o tragickou ztrátu pro celou rodinu, čas bolavou ránu alespoň zčásti zacelí. Odchod maminky je jistě velmi náročný i pro syna Bena. Tomu ale tatínek John pořídil věrnou parťačku, která ho v těžkých chvílích rozveselí. Nádhernou společnou fotografii sebe, syna a chlupatého mazlíčka sdílel herec na sociální síti.

Obrovský šok

Rodina Johna Travolty je známá tím, že se převážně vyhýbá komunikaci s médii. Přísně si totiž střeží své soukromí. O to větším šokem byla loni v červenci zpráva o úmrtí Travoltovy manželky Kelly Preston. Veřejnost totiž neměla sebemenší ponětí o tom, s jakou nemocí Kelly bojovala. Herec tehdy smutnou zprávu sdílel na sociální síti. „S těžkým srdcem vás musím informovat o tom, že moje nádherná žena Kelly prohrála svůj dvouletý boj s rakovinou prsu,“ napsal tehdy. „Sváděla s nemocí odvážný boj, ve kterém ji všichni podporovali. Budu teď věnovat veškerý svůj čas svým dětem, které přišly o matku. Odpusťte mi tedy předem, pokud o nás delší dobu neuslyšíte,“ dodal ještě.

Již druhá devastující ztráta pro rodinu

Smrt Kelly Preston, matky a manželky, nebyla jedinou smutnou událostí, která Travoltu v životě zasáhla. V roce 2009 totiž přišel o tehdy šestnáctiletého syna Jetta. Ten odmalička trpěl epileptickými záchvaty. Právě jeden z nich se mu stal osudným.

Rodina se tehdy vydala na společnou dovolenou na Bahamy. Jednoho dne ale dostal Jett v koupelně epileptický záchvat, při němž se silně udeřil hlavou o vanu. Chlapci už nebylo pomoci. Ve svých šestnácti letech tak zemřel a zanechal za sebou truchlící rodinu. John Travolta ale krutému osudu nepodléhá a snaží se vyhlížet lepší zítřky.