V luxusu

Joe Pesci se narodil už v roce 1943 a osmdesátka mu klepe na dveře. Věk pro něj ale není překážkou a stále je velmi aktivní, ať před kamerou nebo na golfovém hřišti, kde pravidelně sbírá nejcennější medaile. V New Jersey prožil celý život, jen se ze skromného domku svých rodičů přestěhoval do luxusní vily s vlastním dokem. Potrpí si na jednoduché kombinace barev, výhledy na moře, bohaté obrazové galerie se svými filmovými a divadelními úspěchy a pohodlná křesílka. Nahlédněte a nechte se inspirovat.

Slavný a slavnější

V Evropě je Pesci znám jako herec jedné role. Jako zloděj, který se rozhodne vyloupit se svým kumpánem přes vánoční svátky pár opuštěných domů a nechá se přelstít malým děckem, se zapsal do srdce mnoha diváků. V USA ale jeho jméno nese mnohem větší přestiž a jako herec dosáhl i na oscarovou sošku.

Celý život Pesci balancoval mezi kariérou zpěváka a herce. Nikdy se nadobro nerozhodl, ale dokázal dělat obojí od srdce a u filmu i na poli hudby posbíral hodně úspěchů a cen. Začínal ve skupině Starliters, objížděl americký venkov a byl upřímně rád za každého posluchače, který o jejich vypalovačky projevil zájem. Zlom v jeho životě přišel ve chvíli, kdy si ho samotný Robert De Niro vydupal jako kolegu do filmu Zuřící býk. Jako Joey La Motta si zahrál bratra boxerského šampiona. Ze svého filmového debutu vytěžil maximum a dotáhl to až na oscarovou nominaci. Ze dne na den se z něj stala hvězda první velikosti a objevil se ve snímku Tenkrát v Americe a pokračování Smrtonosné zbraně. Rok před velkým triumfem dostal svou životní roli v komedii Sám doma. Společně s Danielem Sternem vytvořili perfektní zlodějské duo a jejich hlášky se staly legendami. O rok později dosáhl na absolutní vrchol, když si přebíral zlatou sošku, kterou si odnesl za roli psychopatického zabijáka Tommyho De Vita v gangsterském dramatu Mafián.

A co dál?

S pouhými 165 centimetry a pupkem, na který je náležitě pyšný, je "odsouzen" k rolím podivínů nebo zakomplexovaných násilníků a lapků. Poslední roky dává přednost golfu a odpočinku, ale pozváním na procházku po červeném koberci a setkáním se svými známými nepohrdne. Jeho prozatím posledním filmem je Irčan, kde se s Al Pacinem a Robertem De Nirem dotýká ožehavého tématu o nájemném vrahovi Sheeranovi.