Jeremy Meeks je dnes slavný model označovaný za nejkrásnějšího vězně na světě. Nebýt fotografie, která ho dostala na vrchol, dodnes by seděl v cele s dalšími kriminálníky. Svou minulost, kdy byl aktérem loupeží a ozbrojených přepadení, dokázal překonat, buduje kariéru, po mnoha letech se postavil rodičovským povinnostem čelem a užívá si rychle nabytého luxusu.

Od začátku

Narodil se 7. února 1984 v americkém městě Tacoma. Na vroucí lásku by čekal věčně. Oba jeho rodiče našli zalíbení v heroinu a matka se ho nehodlala vzdát ani v těhotenství. Jeremy tak trpěl abstinenčními příznaky hned po narození. Neuběhl ani rok a otec rodinu rozbil nadobro. Po brutální vraždě rodinné přítelkyně, kterou několik hodin škrtil a bodal, mu soud vyměřil 33 let za mřížemi. Zatímco si odpykával svůj trest, činili se jiní. Jeremyho matka nikdy nepřestala s drogami a byla opakovaně stíhaná a čistý trestní rejstřík nemají ani jeho povedení sourozenci Emery a Carmella. Většinou šlo však o menší krádeže a podvody, které jen málokdy vedly přes násilí. Měli jediný cíl - peníze.

Špatný vliv

V takovém prostředí se charakter a slušné vychování buduje těžko. V 15 letech odešel Jeremy z domova a radši žil na ulici. Nápravná zařízení střídal jako ponožky. Ve vězení se ocitl poprvé v roce 2002, kdy byl pravomocně odsouzen za napadení šestnáctiletého chlapce. Za mřížemi nedospěl k žádné životní změně a po propuštění se stal členem největšího pouličního gangu v USA "The Gangster Crips". Dostal se do začarovaného kruhu plného drog, vyhrožování, napadání a nelegálního držení zbraní.

Obrat k lepšímu

Když policie uveřejnila v roce 2014 jeho fotografii na internetu, stalo se něco neočekávaného. Místo klasického lynče, který posílal kriminálníky za mříže, se strhla lavina komentářů oslavujících jeho krásu a podmanivý pohled. To neuniklo ani modelingovým agenturám a na zářnou kariéru bylo zaděláno.

V roce 2017 předváděl na filmovém festivalu v Cannes pro módní značku Philipp Plein a padl do oka miliardářské dcerce a dědičce řetězce Topshop Chloe Green. Vztah nabral rychle na obrátkách a o rok později už se radovali z narození syna Jaydena. Pro Meekse to ale nebyla první rodičovská zkušenost. Svého jmenovce má z manželství se zdravotní sestrou Melissou Meeks, která mu po rozvodu dělala naschvály, uveřejňovala podrobnosti jejich soužití a upozorňovala na modelův nezájem o syna. Bohužel ani druhý vážný vztah mu nevydržel a letos v létě už měli oba svůj vlastní program. Zatímco Jeremy obráží společenské akce po boku modelky Andreey Sassu, Chloe si užívala na jachtě s Lewisem Hamiltonem.

Už do vězení mu chodily tři stovky dopisů denně. O ženy tak tenhle krasavec s laním pohledem, výraznými lícními kostmi a vysoustruženým tělem nebude mít nouzi.