"Už nejsem J.Lo," prohlásila před pár lety, aby se distancovala od své pověsti bulvární sexbomby s bouřlivým milostným životem. (Poté, co prožila vášnivý a okázalý milostný románek s Benem Affleckem - a vzápětí ještě okázalejší rozchod -Benovi přátelé tvrdili, že mu dokonale zničila kariéru, protože kdysi seriózního herce vtáhla do svých tanečků s paparazzii.) V roce 2004 ale divoké období skončilo: Jennifer se usadila po boku producenta Marka Anthonyho a místo všemi očekávané načančané megasvatby se odehrál jen soukromý, přísně utajený svatební obřad u ní doma v Los Angeles. Krátce poté začala pracovat na nové desce Como Ama una Mujer, svým baladickým tónem ostře žánrově vybočující z její dosavadní tvorby.

Jennifer Lopez: Dokonalá star

Jennifer Lopez je přímo ztělesněním hollywoodského luxusu. Její titěrné koktajlové šatičky od Versaceho, róby módního domu Marchesa, gigantické diamantové náušnice a kožichy, které přivádějí k šílenství ochránce zvířat, to všechno z ní dělá dokonalou hvězdu v klasickém stylu 40. nebo 50. let. "Díky své vášni pro luxus také našla řadu přátel mezi módními návrháři. "Jennifer je stylová ikona, protože přesně ví, co jí sluší a v čem vypadá skvěle,” říká o ní Karl Lagerfeld. Dokonce i ve svých filmech si vždy byla vědoma toho, jak svým kostýmem zapůsobí – ať už sváděla Seana Penna v ďábelsky rudých šatech ve filmu U-Turn nebo George Clooneyho v nebezpečně přiléhavém modelu v komedii Zakázané ovoce. “Má ohromný cit pro to, co na ní vypadá dobře,” potvzuje Donatella Versace, “a umí přirozeně podtrhnout všechny své přednosti.” A Stefano Gabbana - polovina slavné dvojice Dolce & Gabbana, dodává: “Jennifer je vtělením nádhery starého Hollywoodu. Přirozená krása spolu s omračující sebedůvěrou,” rekapituluje hlavní atributy jejího úspěchu. Ostatně, její vztah k luxusní módě se nedávno odrazil i v jejím novém singlu s názvem Louboutins, oslavujícím legendární lodičky s červenou podrážkou.

Ještě víc sama sebou

Poslední dva roky prý Jennifer Lopez nedělala "nic moc, jenom manželku a mámu". V rámci onoho "nicnedělání" ovšem stihla natočit romantickou komedii Záložní plán, jejíž hrdinka čeká dvojčata - stejně jako skutečná Jennifer, která se před časem stala matkou dvojčat jménem Emme a Max. Ani jako čtyřicetiletá matka se ovšem nehodlá vzdát svého postavení popové divy: "To je přece moje práce. Když mám děti a manžela, znamená to snad, že už nejsem sama sebou?" ohrazuje se. "Naopak! Jsem to já víc než kdy dřív! Umělcem se člověk nestane tím, že je mu jednadvacet, a nepřestane jím být, jen proto, že je mu jednapadesát. Tím, kým jste, jste až do své smrti. A já budu Jennifer Lopez i v sedmdesáti!"