Schopnost přesvědčivě hrát si vyzkoušela jako 13letá, když při shánění brigády tvrdila, že je o tři roky starší. Povedlo se a začala prodávat zmrzlinu.

Později si přivydělávala jako uvaděčka v divadle, modelka a komparzistka. „Ve snímku My Bodyguard mě zahlédnete, když se budete hodně snažit, v titulcích však moje jméno není,“ vtipkovala o své první zkušenosti před kamerou.

Porazila Demi Moore

Do konkurzu na hlavní roli v tanečním filmu Flashdance se v roce 1983 přihlásily 4 000 kandidátek, ve finále dal režisér Adrian Lyne přednost neznámé studentce před Demi Moore.

Dostávala jen malé role a neměla štěstí ani na výrazné snímky. Smůlu prolomila až v roce 1995, kdy hrála po boku Denzela Washingtona ve filmu Ďábel v modrém, pak díky seriálům 2000 Malibu Road a Láska je láska (jeho třetí řadu vysílá Prima Love).

Teď máte možnost zralou krásu a civilní herectví sympatické herečky ocenit také v seriálu Chicago: Zákon ulice na Prima Cool. Hraje hlavní ženskou roli policejní superintendantky Teresy, která se snaží bojovat proti korupci.