Za uplynulý rok si přišla na 27 milionů dolarů a zařadila se tím mezi nejlépe placené romantické a komediální herečky. Časopis People o ní aktuálně napsal: „Tato holka do nepohody působí uvolněně a sebevědomě, jako by byla na vrcholu blaha. Je to jen póza, nebo skutečnost? Usmívá se jen před kamerou, či také ráno v koupelně, když se na sebe podívá do zrcadla?“

Jennifer se sice může pochlubit bohatým milostným životem, ale zakotvit se jí nedaří. Optimistická zpráva pro ni může být, že byla vyhlášena nejžádanější nezadanou ženou světa. V anketě Vanity Fair pro ni hlasovaly dvě třetiny čtenářů, sympatie jí projevovali muži i ženy. Přesto se někdejší hrdinka seriálu Přátelé nezdráhá využít při hledání partnera i moderních způsobů seznamování.

Hon na chlapa

Pohledný, vtipný, rodinný typ – taková je její představa o ideálním partnerovi, jehož se rozhodla hledat také pomocí seznamovací agentury. Pochopitelně anonymně: vydávala se za bývalou fotomodelku, která touží po normálním chlapovi, s nímž by založila rodinu. Dala na radu své nejlepší kamarádky a kolegyně z Přátel Courteney Coxové.

Také Jennifer Anistonová má obavy ze stárnutí, při závěrečných úpravách snímku Záměna se tvrdě dožadovala retušování, připadala si nedokonalá především ve scénách vznikajících za denního světla.

Ale jinak se nechává slyšet, že ke stárnutí je zapotřebí postavit se čelem. Například opustit zavedenou škatulku herečky z romantických komedií a trochu přitvrdit. „Dost bylo hodných holek ze sousedství,“ směje se. Důkazem je připravovaná komedie Hrozní šéfové, v níž si zahraje sexem posedlou zubařku, která má zálibu v neobvyklých erotických praktikách. Lechtivější roli prý dosud neměla.

V dalším chystaném snímku (Wanderlust) ale zajde ještě dál: ztvární ženu, jež si užívá sex s nespočtem mužů, spí i se ženami a vychutnává si marihuanu.

Dokonce se objeví nahoře bez! Nutno dodat, že stále udržovaná Jennifer si to může dovolit. Její štíhlou postavu jí můžou závidět herečky o polovinu mladší.