Princezna Diana

Diana, princezna z Walesu, byla první manželkou následníka britského trůnu prince Charlese a matkou dvou synů Williama a Harryho. Byla miláčkem Británie, ale v královské rodině vždy vyčnívala - výchovou dětí, oblékáním i vřelým přístupem. Po rozvodu, kdy celou zemí otřásl skandál mezi Charlesem a Camillou, se soustředila na humanitární pomoc pod záštitou Červeného kříže. Zanedlouho poté zemřela při automobilové nehodě po boku svého tehdejšího přítele Dodiho al-Fayeda. Její odkaz je ale živý dodnes.

Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson je jedním z největších sex-symbolů minulého století. Svým rozverným chováním dostávala muže do kolen a ženy jí tiše záviděly. Americká herečka se stala hned na začátku své kariéry ikonou a této nálepky se nikdy nezbavila. Ve filmech Neobtěžuj se klepáním, Jak se provdat za milionáře nebo legendárním Někdo to rád horké její hvězda zářila opravdu jasně. Její život skončil v pouhých 36 letech, ale přičina je dodnes nejasná - snad to byla nešťastná volba bolest tlumících a deprese zahánějících léků. I za tak krátkou dobu se zapsala nesmazatelně do našich srdcí a v roce 2009 byla vyhlášena nejvíce sexy herečkou všech dob.

Elizabeth Taylor

Americká herečka si podmanila svět uhrančivým pohledem (vada dvou řad řas) a mnoha nezapomenutelnými rolemi v čele s Kleopatrou. Muže střídala jako ponožky, "ano" řekla celkem osmkrát. I když by se mohlo zdát, že nikdy se necítila skutečně šťastná, na muže nezanevřela a i do poslední chvíle, než v roce 2011 zemřela, jimi byla obklopena. Mezi její největší přátele patřil Michael Jackson.

Audrey Hepburn

Nesmírně úspěšná herečka 20. století Audrey Hepburn byla ověnčená snad všemi filmovými cenami. Jako velvyslankyně UNICEF projela velkou část světa, pomáhála v Somálsku i Eritree. Její synové nadšení pro humanitární pomoc podědili a dodnes drží při životě projekty, do kterých se zapojila. Jako herečka zazářila v mnoha filmech a i sebemenší roli hrála s ohromným zápalem. Přelomové byly Prázdniny v Římě, za kterou nejen že získala zlatou sošku, ale zapsala se mezi hollywoodskou elitu. Zemřela na rakovinu slepého střeva v rodném Tolochenazu ve Švýcarsku.

Grace Kelly

Americká herečka, která podlehla kouzlu knížete Rainiera III. Monackého, dosáhla ve své kariéře na úplný vrchol, když v roce 1956 získala za hlavní roli ve filmu Děvče z venkova Oscara. Je ale známá především jako vřelá kněžna Grace. Zemřela náhle při automobilové nehodě v roce 1982, kdy ji za volantem překvapila mrtvice. Na její památku je v Monaku rozsáhlá zahrada růží, které milovala.