Když jsme pak po nezbytném seznámení vstoupili do garsonky, kde oba parťáci přebývají, bylo jasné, proč Jarek u uvítacího ceremoniálu chyběl. S kolegou a kamarádem, zpěvákem a producentem Martinem Francem dolaďovali poslední tóny nové písničky. A z toho, co jsme zaslechli, půjde o docela solidní pecku. Jelikož oba pánové vycítili, že ještě není čas na to, abychom s podrobnostmi novinky předčasně informovali veřejnost, sbalil si Martin za pár minut fidlátka, odporoučel se a zanechal nás na pospas nájemníkům bytu a nahrávacího studia.

Šestnáct metrů čtverečních

„Tak to tu omrkněte a prošmejděte, jak vám libo. Koneckonců šestnáct metrů čtverečních, co tahle noclehárna a studio má, plus malá předsíň, WC a koupelna, nezabere tolik času. Já jsem se nastěhoval zhruba před pětadvaceti lety, původně to byla ubytovna, kterou jsem pozvolna dával do kupy. Pravda procházkou se tu moc neunavíte, mně to zatím jakžtakž vyhovuje. Dobré je třeba to, že se skutálím z postele a jsem hned u nezbytných přístrojů a nástrojů. No, před oním čtvrtstoletím jsem si nemyslel, že tady zkysnu tak dlouho a přiznám se, že si nedokážu představit, že bych tu přebýval doživotně,“ s úsměvem prozradil Jarek.

Jak napověděla jedna ze stěn, která je poseta autogramy herců a zpěváků, jeho uměleckým kamrlíkem prošla celá plejáda známých osobností a jak řekl, každá z nich tu zanechala svoji stopu.

Slavní kolegové

„Díky nim, svým kamarádům a přátelům, tu dnes a denně nasávám takovou skvělou kladnou atmosféru a ať dělám, co dělám, vždycky je tu se mnou. Vznikla tu celá řada projektů, točili tu například Helena Vondráčková, Simona Stašová, Iveta Bartošová, Mirek Moravec, Vašek Vydra, Marcela Holanová a mnoho dalších,“ vyjmenoval náš hostitel pár kolegů, s nimiž pracoval.

Panelák, jak známo, ovšem není nejlepší koncertní síní. Když se vrzne ve dvanáctém patře ještě v prvním si mohou nájemníci při zvucích muziky zatrsat.

„To je sice pravda, ovšem snažím se vždy dodržovat noční klid. Jednou z mála výjimek byla ta, když jsme tu točili s Ivetou Bartošovou. Ona byla doslova nezmar a požadovala, abychom pracovali v kteroukoli denní či noční hodinu, takže se stávalo, že se tu preludovalo třeba do tří do rána. Musím ale přiznat, že sousedi byli tolerantní, i když občas jsme si nějaké to bouchání na stěnu užili,“ zmínil jedinou výjimku z natáčení Šimek, a jelikož nám všem tak trošku vyschlo v krku, jal se v kuchyňském koutku vytvářet kafčo a současně si pro sebe a Bena připravoval v parním hrnci malou svačinku v podobě jakési zeleninové mňaminy.

Páníček ani pes nejí maso

„Jsme oba vegetariáni, tak u nás flákotu nenajdete. Jíme prostě zdravě, i když jeho jsem k tomu musel násilně nenásilnými metodami přivést. Tohohle parťáka jsem si přivedl před pěti lety z útulku, byl týraným psem a vlastně pořád ho ještě ho tak trochu vychovávám a zbavuji obav z lidí. Chodíme spolu na procházky, zjistil jsem, že má i hudební sluch, takže občas si spolu zahrajeme na klávesy a ač jsem mu pořídil pelíšek, stejně se ráno probouzím vedle něj na posteli. Když byl menší a ještě i ve spánku neklidný jednou nebo dvakrát se stalo, že jsem mu v noci uvolnil divan a přestěhoval se do jeho hadrového odpočívadla, abych mu nerušil jeho psí sny. Je to kámoš, bez něhož bych si svůj život už nedokázal představit. Je sice pravda, že Beník neuvaří, neuklidí, nevyžehlí, ale ani mi nenadává, nehádáme se, chodí se pomazlit a je mým nepostradatelným kamarádem. A když dělám v bytě dobordelizaci, třeba luxuju, tak je mi stále v patách. Neštěká na mě tedy manželka, ale on a vždy je vidět, slyšet a cítit, že s láskou,“ s další dávkou úsměvů doplnil Jarek Šimek.

Jelikož jsme si uvědomili, že ryba a návštěva nemusí po delší době vonět stejně, jak na začátku, pomalu jsme se začali loučit, ale jaký by to byl závěr, kdybychom nenahlédli i malinko do budoucnosti. Takže, co Jarek chystá v nejbližší době?

„Musím se trošku pochlubit, napsal a nazpíval jsem písničku Svatební, která se stala svatebním hitem a jelikož měla a má opravdu mezi lidmi velký úspěch natočil jsem další písničku se svatební tématikou Svatební vyznání. I ta se, nejen podle mě, ale i přátel a kamarádů povedla, takže si mě často zvou ženichové na svatbu, kde působím jako dárek pro nevěstu. Pozor, myslím jen a pouze pěvecký dárek. No a kromě toho, jak jste na začátku návštěvy viděli, chystám další písničku a v kalendáři mám celou plejádu dalších zajímavých projektů. Prostě nenudím se a těším se na další výzvy,“ dodal zpěvák, skladatel, atd. atd. atd.