Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných šmejdů vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tentokrát pár slov o známém manažerovi a jednom novém projektu.

Od dob Draculy

Na první setkání s Janisem Sidovským si vzpomínám velmi dobře. Bylo to v roce 1995, kdy byl mluvčím muzikálu Dracula, a tehdy mě hodně zaujal. Hezký, chytrý, elegantně oblečený, milý a galantní muž – to je přece pro ženu velké lákadlo. Přiznávám, že jsem si v první chvíli řekla, že tenhle fešák by stál za hřích, protože o jeho orientaci se tehdy moc nevědělo. Otevřeně o ní promluvil, tuším, okolo roku 2000, kdy s Pavlem Vítkem přiznali společné soužití a začali bojovat za schválení zákona o registrovaném partnerství (pro úplnost – vstoupili do něj v červenci 2006). „Hřích“ se tedy nekonal, ale pokud jde o spolupráci, vždy byla korektní a příjemná (a že to není v téhle branži vždy pravidlem).

Menšinové cestování

Teď se Janis Sidovský stal tváří katalogu zájezdů pro gaye a lesbičky. Tenhle projekt mi připadá ale trochu rozporuplný. Na jednu stranu se usiluje o to, aby minorita gayů a lesbiček byla konečně brána ve společnosti normálně, bez předsudků a odsunování kamsi na okraj, a na stranu druhou je tímto speciálním katalogem jaksi vyčleňována. Jasně, dvojice gayů si asi nevybere zájezd zaměřený na rodiny s malými dětmi, ale na takový přece asi nepojede ani heterosexuální pár, který touží po intimitě a klidu. Zájezdy většiny cestovních kanceláří jsou opatřeny popisem, pro koho se hodí (pro rodiny, pro seniory, pro sportovně založené...), vybrat si tedy může každý i bez speciálního katalogu, kterému se dělá mediální reklama. To bychom do budoucna mohli mít třeba katalog pro krátkozraké či lidi s odstálýma ušima... Co si o tom myslíte vy?