Kontroluje vás, jestli správně operujete?

Moc ne, raději chodí s tátou na koncerty a do divadel, než by seděli u televize. Máma mou roli komentovala slovy, že prý konečně dělám něco pořádného. Ale když jsem do seriálu vstupoval, hlavně mi kladla na srdce, ať jsem jako primář fajn, protože primáři prý fajn jsou. Doufám, že je to v mém podání znát.

Absolvoval jste povinnou praxi na sále?

Než jsem poprvé vstoupil na seriálový operační sál, pochopitelně jsem se šel na pár operací podívat, abych nebyl za amatéra. Mimochodem, operační sál v seriálu je plný opravdových přístrojů, rentgenů a dalšího zařízení, žádné falešné kulisy, ale technika za miliony. Kdyby bylo prostředí sterilní, můžeme tam od minuty operovat.

Při posledním ročníku soutěže tam byly dva tisíce návštěvníků a vytočilo se čtyřicet sudů piva, takže se z pivovaru ptali, co to bylo za pivní slavnosti. Chvílemi situace jako z Hoří, má panenko. Mě to, kromě legrace, dalo i důležité vědomí, že moderátor nesmí v žádném případě sklouznout k lascivnosti, nesmí s dívkami zacházet jako na aukci – ukaž zuby, otoč se, dobrý, další. Nikdy nesmíš snižovat důstojnost kohokoli, i když by se to nabízelo.

Už se vám stalo, že si fanynky řekly o podpis, ovšem ne pro sebe, ale pro babičku?

Kdysi mi tohle vyprávěl Josef Laufer a já se mu smál. Dokud se o autogram hlásí dívky, že ho chtějí pro maminku, je to dobré. Jakmile krasavice poprosí o podpis do památníčku pro babičku, je to na hluboký povzdech.

Mně se ale třeba na dětském filmovém festivalu ve Zlíně stalo, že jsem s sebou vzal syna a krásné holky mě prosily o číslo jeho mobilu.