Přátelé patří mezi nejlepší seriály vůbec. V poslední době jim šlape na paty Teorie velkého třesku a mnoho dalších seriálů, ale ztřeštěný pohled do života šesti přátel má pořád navrch. Přátelé byli první vlaštovkou tohoto typu pořadu s humorem, který baví davy. Po celou dobu svého vysílání se těšili ohromné sledovanosti. I když se celý příběh točil kolem Chandlera, Rosse, Joeyeho, Phoebe, Monicy a Rachel, seriálem se mihlo i pár zajímavých postav, které dělaly hlavním aktérům kulisy. Jedním z nich byl barman Gunther.

Konkurz

Roli v seriálu Přátelé chtěl získat každý - i Reese Witherspoon, která si zahrála epizodní roli jako sestra Rachel, nebo Brad Pitt, který se do ní ve skutečnosti zamiloval. Na menší role se stály fronty. James Michael Tyler nezaujal ani tak svým vzezřením nebo hereckým projevem, ale jako jeden z mála uchazečů uměl obsluhovat moderní kávovar. Odpadla tak nutnost instruktáže a to se odborné porotě zalíbilo. Tak získal do té doby neznámý herec svou nejslavnější roli.

Nenápadný, někdy až přehnaně upřímný barman se bláznivě zamiloval do Rachel a nabídl jí práci. I když mu způsobila spoustu problémů, protože jako servírka působila nemožně, nebyla schopná zapamatovat si objednávky a každou chvíli se zapomínala v družném rozhovoru, nedokázal ji vyhodit. Dostal se tak do několika vtipných situací a okořenil pár dílů seriálu.

Co dál?

I když Tylerovi ambice nechyběly, nabídek na role bylo málo. Dostal sice šanci v seriálu Scrubs: Doktůrci, ale tam svůj potenciál nedokázal rozvinout a ukázat, dřímá-li v něm skutečně herecký talent hodný rozvoje. Radši se stáhl do ústraní a herectví pověsil nadobro na hřebík.

Rola barmana mu přirostla tak moc k srdci, že jezdí po světě a navštěvuje repliky kavárny Central Perk, kde předvádí různé komické scénky. Často je tak k vidění v Londýně nebo v SoHo v New Yorku.