Představitelka Hanky Ivana Pavlová (72) měla v 60. letech nakročeno ke slibné kariéře. Od pěti let se věnovala baletu a po základní škole byla přijata na konzervatoř, kde tou dobou studoval také Vlastimil Harapes. Ještě jako studentka vyhrála konkurz na hlavní dívčí roli v muzikálu Starci na chmelu, díky které se stala takřka přes noc hvězdou filmového plátna.

Po ukončení konzervatoře jezdila po světě s divadlem Balet Praha, její taneční dráhu ale hned v roce 1967 nečekaně přerušil úraz, když na ni v divadle spadla kulisa. Následky si nesla celý život ve formě poúrazové epilepsie, kvůli níž se zcela stáhla do ústraní a stala se ženou v domácnosti. Velkou oporou jí byl manžel Pavel Hobl, který o ni pečoval až do své smrti v roce 2007. Pavlová však nikdy nelitovala, že se divadla a tance vzdala. "Udělala jsem to dobrovolně a z vlastní vůle. Naučila jsem se mít ráda jiné věci, které se staly náplní mého života," prohlásila s odstupem času.

U umělecké kariéry nezůstal ani Ivanin filmový partner Vladimír Pucholt (76), ačkoli k ní měl dobré předpoklady. Absolvoval AMU a kromě role Filipa si ve své době zahrál také například klavíristu Mildu ve snímku Lásky jedné plavovlásky nebo zaníceného policistu v komedii Svatba jako řemen. Herectví ale nebylo jeho pravou vášní. Chtěl se stát lékařem. Protože ale v komunistickém Československu nemohl studovat druhou vysokou školu, emigroval do Velké Británie a následně do Kanady. Svůj sen si naplnil a lékařskou praxi vykonává v zámoří dodnes.

Podrazák Honza, který se ve Starcích na chmelu snažil získat Hančinu přízeň nekalými taktikami, se zapsal do povědomí diváků jako záporák. Jeho představitel Miloš Zavadil byl přitom ve skutečnosti mírné povahy a rozhodně neměl "budovatelské ambice" jako postava, kterou ve slavném muzikálu ztvárnil. Koncem 60. let dostal příležitost uchytit se ve Státní Opeře ve Vídni a také to udělal. V Rakousku si našel adoptivní rodinu a do rodné vlasti se už nevrátil. Většinu života zasvětil chovu koní a slavil úspěchy v drezúře a vozatajství. V roce 2007 zemřel na rakovinu ve věku 67 let.