Přes 20 let se o ní mluví nejen jako o nejhezčí Němce, ale i jako o múze excentrického návrháře Karla Lagerfelda. Ten ji koneckonců kdysi uvedl do mezinárodního světa módy a dodnes je pojí hluboké přátelství. Claudii se také někdy přezdívá německá Bardotka, především v začátcích kariéry byla její podoba s francouzskou herečkou Brigitte Bardotovou až nápadná.

„Má tvář i postavu bohyně, věkem se nemění a především je to největší profesionálka, s jakou jsem se kdy setkal,“ hodnotí Karl Lagerfeld přednosti spolupráce se supermodelkou, která navzdory tomu, že nesčetněkrát oznámila odchod z přehlídkových mol, zažívá triumfální comeback.

Míry jako zamlada

Když zapózovala čtyři měsíce po porodu dcerky Cosimy v Berlíně na Dnech módy, fotografové se shodli na tom, že je tato trojnásobná matka patrně v životní formě. Zářila, rozdávala úsměvy a šokovala především svou postavou štíhlou jako proutek.

Žádné bříško ani kilogramy navíc, péče o tři děti a kojení jsou prý nejlepší dieta. A tak se může jedna z nejslavnějších modelek v historii pochlubit pověstnými mírami 95-63-93 jako zamlada.

„V noci musím k malé Cosimě vstávat, moc se nevyspím, a to jdou hned kila dolů,“ prozradila částečně tajemství, jak znovu získala po třetím porodu svou tajli. „Jím všechno, ale porce si beru zhruba poloviční. Tato dieta se mi osvědčila i po předchozích porodech. Zároveň jsem se vrátila naplno k pilates. Je to můj osvědčený recept jak posilovat, ale nevypracovat si přitom nadbytečné svaly,“ rozdává rady.

Pít a nehladovět

„Na své ženě obdivuju, že není svým vzhledem posedlá. Nemusí kvůli němu ani sportovat, což asi řadu lidí namíchne, vlastně nemusí pro svou krásu ani hnout prstem,“ zavtipkoval trochu modelčin manžel, britský filmový producent a režisér Matthew Vaughn.

Práci před objektivem považuje za nejpřirozenější věc na světě a dělá si legraci sama ze sebe, že pózovat bude klidně i v padesáti, pokud se budou hrnout lukrativní zakázky jako doposud.

„I když jsem se jako holka v pubertě příšerně styděla a od focení do rodinného alba utíkala, dnes je to můj život,“ tvrdí žena, jejíž majetek je odhadován na 200 milionů eur.

Stále zářící a se sebou spokojená Claudia se vrhla v posledních 10 letech především díky manželovi také na hereckou dráhu. Vidět jsme ji mohli v epizodních rolích v několika seriálech či filmových trhácích (například Láska nebeská či Zoolander).

Léta strávená ve všech patrech módního průmyslu jsou prý dostatečná průprava pro práci před kamerou.

„Většinou mi svěřili roli modelky nebo obletované blondýny, láká mě však zkusit si i něco jiného,“ maluje si Claudia svou budoucnost herečky.