Neil Patrick Harris je známý americkému publiku prakticky od svého dětství. V jeho čtrnácti letech byl obsazen do role doktora Doogieho Howsera, který byl geniálním puberťákem, jenž léčí lidi. Něco jako Dr. House, jen vtipný a milý. Harrisův život byl tedy již od mládí protkán potkáváním se s celebritami a mezi jeho nejbližší kamarádky patří Whoopi Goldberg, Madonna, s Eltonem Johnem jezdí na dovolenou a jejich děti si spolu pravidelně hrají. Do srdcí Evropanů se Neil zapsal až coby Barney Stinson z megaúspěšného seriálu Jak jsem poznal vaši matku, kde hraje nepoučitelného, ale charismatického sukničkáře, který je vlastně jen nešťastný.

Seriál běží od roku 2005, ale teprve v roce 2006, kdy byl Neil již dávno slavný, vyšla najevo jeho orientace. Jeho partner David Burtka totiž sehrál v několika dílech roli bývalého přítele jedné z postav seriálu a spoustu fanoušků tuto roli připisovala právě Neilovi, ačkoli oficiální zprávy o tom, že je gay nikde neexistovaly. Neil se nějakou dobu cukal a popíral, že by byl gay, ačkoli ho s Davidem na veřejnosti bylo vidět poměrně často. Nicméně po čase vydal prohlášení, že to tak je a, že s Davidem spolu chodí již od roku 2004.

Od té doby je z Neila Patricka Harrise nesmírně šťastný gay, který se za svou orientaci nestydí a s radostí se se svými fanoušky dělí o drobné starosti i radosti ze svého života coby muže, herce, partnera a otce. Od roku 2010 jsou z obou partnerů i pyšní rodiče. Náhradní matkou si nechali odnosit děti a mají dvojčata Gideona a Harper. Celé toto období prožívali spolu s Eltonem Johnem, oběma párům totiž náhradní rodičovství vyšlo náhodou ve stejném termínu a tak spolu vše sdíleli.

Neil se kromě točení seriálů a filmů věnuje také účinkování v nejrůznějších muzikálech. Kromě toho je také velmi nadaným kouzelníkem. Shodou okolností se z něj stal předseda amerického kouzelnického svazu. Kdykoli tedy vidíte v seriálu Jak jsem poznal vaši matku Barneyho dělat nějaká kouzla, nejsou to žádné triky kamer, ale skutečně triky Neila Patricka Harrise.

Jeho životopis (který mimochodem sepsal a jde o velmi zábavné čtení) působí místy trochu jako pohádka a my sami jsme zvědaví, kam ho osud zavane dále. Vy teď máte možnost zjistit, jak tento zajímavý chlapík bydlí.