Jan Libíček

Pro herce Jana Libíčka byla původně připravena role vodníka Aloise. Při scéně na pramici se mu ale udělalo nevolno a spadl do vody. Díky rychlému zásahu záchranářů se podařilo stopadesátikilového muže vytáhnout na břeh. Svou váhu neřešil, protože se bál, že by přišel o zajímavé role. Přecházel proto potíže s ledvinami i pokročilou cukrovku. Přivolaní lékaři ho ale vyděsili tak moc, že se postavil na nohy a dal se na útěk. Jeho život ukončil nešťastný pád. Bylo mu pouhých 42 let.

Jiří Hrzán

Předčasně ve 41 letech skončil i život dalšího herce Jiřího Hrzána alias vodnického nápadníka Thomase. Zabil se při pádu z výšky. Ztratil pud sebezáchovy a v podnapilém stavu se rozhodl vyšplhat po fasádě bytového domu do okna své přítelkyně. Svérázný nápad se mu stal osudným.

Jana Kopecká

Dcera Stelly Zázvorkové a hereckého kolegy Miloše Kopeckého měla velmi divoké dětství. V pubertě uskutečnila několik demonstrativních pokusů o sebevraždu. Matčino zpoždění z divadelního představení ale nepředpokládala a herečka našla svou dceru v bytě s puštěným plynem mrtvou. Ani jeden z herců se s tím nikdy nevyrovnal.

Vlastimil Hašek

Filmový kamarád doktora Mráčka Vlastimil Hašek zemřel krátce před svými 64. narozeninami na infarkt. Odchod vitálního herce byl pro všechny šok. O to větší, že krátce nato se jeho syn, který trpěl hlubokými depresemi, oběsil.

Dáša Neblechová

Manželku vodníka z řeky Inn ztvárnila oblíbená herečka Dáša Neblechová. I pro ni si přišla smrt předčasně. Na důchodové lenošení ani konec herecké kariéry nepomýšlela, bohužel ale zemřela při tragické autonehodě krátce po oslavě šedesátých narozenin.