Láska

Jan Hrušínský (64) by na začátku své herecké kariéry a princezna mu padla do oka i ve skutečnosti. Neváhal a v noci za ní s Janem Krausem (66) lezl po římse. Zavrávoral a z několikametrové výšky spadl. Pod ním byla prosklená střecha restaurace. Měl velké štěstí, že vyvázl jen se zlomeninou nohy. Natáčení se ale přerušit nedalo a neústupný režisér Václav Vorlíček (†88) ho přinutil hrát i se zraněním. Při natáčení v rybníce měl na noze igelit a celý film šel herec přes bolest. I tak je v některých scénách vidět, že pajdá.

Nehoda

Úraz Jana Hrušínského nebyl jediný. Během cesty na natáčení havarovala i herečka Stella Zázvorková (†83), které za volantem na moment usnula a probudila se až po nehodě. Auto "zaparkovala" v poli a jako zázrakem se jí nic nestalo.

Marie Míková (60)

Marie Míková herečkou být nechtěla, jen na gymnáziu chodila do dramatického kroužku. Shodou náhod se dostala až před kameru a měla tu čest hrát po boku slavných herců - Jan Hrušínský (64), Jiří Sovák (†79), Milena Dvorská (†71), Vladimír Menšík (†58), Stella Zázvorková (†83) a Václav Postránecký (†75). V době natáčení oblíbené pohádky za sebou měla zkušenost z filmu Slaměný klobouk a Robinsonka. Už na začátku osmdesátých pověsila herectví na hřebík a nikdy se k němu nevrátila. Koncertuje s kapelou Zuby nehty, podílí se na projektu Loutky v nemocnici, píše, dabuje a působila v rádiu Limonádový Joe.