Co by roztomilou Růženku se jí pokloušel zachránit tehdejší idol Jan Hrušínský. Dokonce se spekulovalo, jestli mezi ním a Marií nevzniklo něco víc, než je u kolegů zdrávo. Každý byl totiž z nádherné herečky u vytržení. Ale oba vzájemně popírali jakoukoliv lásku či milenecký poměr.

Po úspěchu v dnes již legendární pohádce, která se vysílá několikrát ročně, okolí předpokládalo, že Maruška půjde na DAMU a čeká ji opravdu hvězdná kariéra. Vzhled i talent s pílí na to měla, ale bohužel si ji režiséři hned zaškatulkovali a herečce se rozplýval sen o herectví přímo před očima.

Ani na DAMU se nedokázala dostat. Podle poroty byla totiž netalentovaná s nepřípustnou rodinnou situací. To ji dostalo opravdu na dno. "Chtěla jsem být herečkou. Zdálo se mi, že by to bylo báječné. Několikrát jsem dělala zkoušky na DAMU, ale nevzali mě. Nejspíš kůli tatínkovi, který byl vyloučen ze strany," svěřila se v rozhovoru krásná Marie.

Sice se svého největšího snu nechtěla jen tak vzdát, ale přece jen Marušku okolnosti dostaly tak na kolena, že se rozhodla pro jiný obor. Z rozkošné dívenky s blond vlásky se najednou stala tvrdá rokerka, která už s něhou nechce mít nic společného. Začala hrát pořádné vypalovačky rovnou od podlahy. S kamarádkami založila undergroundovou kapelu a vystupovaly po nočních klubech. Krásnou princeznu by jste v ní jen těžko hledaly. Už s rolí, která ji zajistila slávu, nechtěla mít nic společného. Chtěla se od ní odprostit a pomocí tvrdé muziky se jí to dařilo.

Ale nakonec ani tato vášeň netrvala věčně. V roce 2000 se kapela rozpadla a Marie nevěděla co se životem. Ještě jednou chtěla zkusit přijímačky na hereckou školu a tentokrát se podařilo. Sice na jiný obor, než chtěla, ale část snu si splnila. Začala studovat režii a dramaturgii na loutkové fakultě.

Na nabídku na nějakou roli stále čeká. Nechtěla by herectví jen tak hodit za hlavu. Pořád je to její srdeční záležitost. Jenže režiséři na Marii už dávno zapomněli a ji mrzí, že žádná pěkná nabídka nepřišla. I když... Režisér Jiří Menzel chtěl dát "Růžence" ještě šanci, ale její tělo ji zklamalo.

"Naposledy jsem dostala nabídku od Jiřího Menzela, když točil Vesničku mou střediskovou, šla jsem do konkurzu na učitelku. Jenže jsem tehdy měla na obličeji nějakou vyrážku a pan Menzel řekl, že s ekzémem by to nešlo...," vzpomíná rozvedená máma čtyř dětí. Ale stále doufá, že ještě pěkná role přijde.