Režisér totiž chtěl obsadit do role manželky cholerického stárnoucího herce Stellu Zázvorkovou. Ta však byla bývalou manželkou Miloše Kopeckého a vztah mezi nimi se dal taktně nazvat napjatým. Jakmile se tento fakt Kopecký dozvěděl, dal režisérovi na vybranou. Buď on, nebo Stella. Jelikož si ale Schulhoff dal velkou práci s napsáním role přímo na tělo charismatickému Kopeckému, musela z kola ven Stella. Tu nahradila Alena Vránová.

Film je tak trochu one-man show, kdy ostatní herci nahrávají Miloši Kopeckému alias cholerickému a "od podlahy" zlému stárnoucímu herci Theodoru Bergnerovi. I přesto, že vás nejednou jeho chování zvedne ze židle, snímek si vydobyl mezi diváky své místo. Zásluhu na tom má i skvělé obsazení. Vedle Kopeckého můžeme vidět Ladislav Peška, Františka Filipovského, Lubu Skořepovou nebo Milenu Velíškovou. Té dal režisér příležitost, aby se na obrazovkách ukázala po dlouhých 37 letech.

Nezapomenutelná scénka v bufetu je inspirována reálnou příhodou, kterou vypravoval Vladimír Menšík. Herec Jiří Lír jednou seděl v bufetu a když dojedl, pecky odložil do zdánlivě opuštěné sekané jednoho důchodce. Nakonec se ale ukázalo, že chudák děda chtěl svou sekanou dojíst. Herec však stačil z bufetu, na rozdíl od Theodora „Dóďi“ Bergnera, včas utéct. Možná i tato scénka způsobila úspěch na festivalu pracujících, kde film vyhrál hlavní cenu.