Prokletí

Io Östergren už na porodním sále vzbudila velký rozruch. Měla velmi drobné tělo a k němu neúměrně dlouhé nohy. Vytáhla se do výšky 178 centimetrů a má modelkovské míry, ale sebevědomí hledala několik let. V dospělosti dosahují její nohy neuvěřitelných 101,5 centimetrů. Jako dítě musela projít mnoha testy a podstoupila nespočet vyšetření, kde se pediatři snažili odhalit příčinu tělesné abnormality. Hrozilo riziko špatného vývoje a bolestí, které by se s věkem mohly stupňovat. Nic z toho se naštěstí nepotvrdilo.

Io Östergren ale musela první roky poctivě cvičit a ve škole bojovat s posměchem svého okolí. Její vrstevníci ji vyčleňovali z kolektivu, smáli se jí, pokřikovali na ni a vymýšleli pro ni hanlivá jména. Dívka se uzavírala do sebe. Metrové nohy ale skrýt nedokázala. Musela v sobě najít sílu a sebelásku, aby je mohla dát na odiv.

Posilovna jako lék

Neměla přátele a nechtěla navazovat vztahy. Bála se odmítnutí. Po tom, co objevila kouzlo cvičení a posilování s vlastní vahou, nabral její život nový směr. Dala nohám tvar a poprvé v životě na ně byla pyšná. V posilovně našla i svého životního partnera. Torbjörn Östergren se věnuje kulturistice a své ženě byl v začátcích velkou oporou. Pohyb je jejich velkým koníčkem a vedou k němu i své dvě děti. Za ty je Io nesmírně vděčná. Kvůli tělesné nesouměrnosti a depresím, kterými si zbytečně ztrpčovala život, byla cesta k založení rodiny složitá.

Objevila v sobě ztracené sebevědomí a prosadila se jako modelka. Propadla fitness, zdravému životnímu stylu, rodině a cestování. Většinu času tráví ve sportovní podprsence a legínách. Na sociálních sítích má skoro čtvrt milionu fanoušků.

„Máte jen jeden život. Chcete ho strávit sebelítostí? Sebenenávistí? Ne, buďte odvážní! Věřte si a užívejte si,“ vzkazuje všem, kteří pochybují o své jedinečnosti.