Skryté úspěchy

Její nejznámější rolí je Jitka Farská z nekonečného seriálu Ulice. Skoro to vypadá, že tím zastínila všechny svoje dosavadní úspěchy. Dabuje Michelle Pfeiffer a Demi Moore, hostuje v mnoha divadlech a učí na Pražské konzervatoři, kde se studentům snaží vycházet vstříc. Zavedla předmět moderování s Daliborem Gondíkem (50) a vzkřísila lekce salsy a společenských tanců.

Šestý smysl

S hudebním skladatelem Petrem Skoumalem (†76) má herečka syna Filipa. Je to už skoro dvacet let. Byl doma a učil se. Herečka šla na zahradu, ale měla špatné tušení. Vrátila se a zachránila synovi život. Chlapec ležel na zemi v křečích. Z epileptického záchvatu se dostával pět let a zvládl to jen díky každodennímu cvičení. Kdyby mu matka neposkytla první pomoc a nezavolala okamžitě sanitku, nemusel by být dnes soběstačný. Nakonec dostudoval a našel uplatnění v sociálních službách. Svobodová si zdravotní problémy syna spojuje s rizikovým těhotenstvím, které strávila po nemocnicích, prodělala několik narkóz a byla neustále ve stresu. Naštěstí se chtěl Filip vyrovnat své starší sestře Adéle a dělal velké pokroky.

Nádech

Po smrti svého druhého muže, se kterým prožila čtvrtstoletí, byla na pokraji psychického zhroucení. Dokázala se ale sebrat ze dna, naučila se jezdit na snowboardu, nechala si udělat odvážné tetování, dala výpověď v divadle a odjela studovat do Francie. Handrkování o dědictví se všemi čtyřmi dětmi (dvě měl Petr Skoumal z předchozího vztahu) a nekonečné papírování na úřadech ji ubíjelo. Do toho všeho musela bojovat s diagnostikovanou rakovinou děložního čípku a držet bezlepkovou dietu. Muže nehledala, ale do cesty se jí připletl Petr, kterého pro jeho intelekt, nadhled a chápavou povahu s nadsázkou označuje jako svého reinkarnovaného manžela.