Dětství

Kristin Davis před čtyřmi lety překročila obávanou padesátku, ale svůj mladistvý vzhled si udržuje dodnes. I když její dětství poznamenal dramatický rozvod rodičů, získala tři nevlastní sestry a dokázala odpromovat na Rutgersově univerzitě. Otčím se ji snažil přivést ke studiu psychologie, ale nakonec ji zlákalo herectví.

Z baru před kameru

Začátky nebyly snadné. USA jsem továrnou na filmové hvězdy a prosadit se není jednoduché. Začínala klasicky jako servírka a později si se svými kamarády otevřela studio jógy. Dlouhých osm let čekala na příležitost, tu jí dalo roční účinkování v seriálu Melrose Place, kde získala roli zlé a vypočítavé Brooke Armstrong Campbell.

Je notoricky známá jako episkopální princezna z New Yorku z nesmrtelného seriálu Sex ve městě. Čtyři nerozlučné přítelkyně se snaží najít ve velkoměstě lásku. Charlotte York hledala prince, bohatého a vzdělaného filantropa. První pokus zmařil nesoulad pod peřinou, který vždy odsouvala na druhou kolej a nepřikládala mu velký význam. Její srdce nakonec dobil nepříliš pohledný Žid Harry. Její kariéra ale čítá mnohem více úspěchů a projektů, které stojí za zmínku. Mihla se v epizodách Přátel, Willa a Grace nebo Show Jerryho Seinfelda a v posledních letech si střihla menší role ve filmu Trable v ráji, Soccer Moms nebo Chundelatý pes.

Manžel není v plánu

Díky seriálu o mezilidských vztazích získala nálepku slušňačky a ženy, která žije pro manželství a rodinu. Ve skutečnosti však žádnému muži nepodlehla a více pozornosti než svým protějškům věnuje záchraně slonů v Africe, za což získala nespočet cen. V roce 2001 zatoužila po dětech tak moc, že adoptovala holčičku Gemmu Rose a minulý rok chlapce.

Od svých 22 let, kdy byla její herecká kariéra v nedohlednu, bojuje s alkoholem. Péče o děti a záchranné práce v srdci Afriky jí pomáhají, aby lahev vína udržovala mimo svůj dosah.

V jednoduchosti je krása

Ve své nejslavnější roli získala po nevydařeném manželství luxusní byt ve vyhlášené newyorské čtvrti, kde se to jen hemžilo boháči, aristokraty a investičními bankéři. Ve skutečnosti dává přednost jednoduchému stylu, nevýrazným barvám a souladu s přírodou. Dům v Brentwoodu je jedním z těch, kde těkáte po místnosti a hledáte výrazný solitér. Na první pohled nudí, na druhý vás dostane do puntíku vyladěnými detaily.