To přišlo sice až o deset let později, v druhém díle druhé série s názvem Nekuřácký den k tom nabádá pan domácí. Pokud tedy dialogový seriál vidí dnešní mládež, může se divit, kolik toho za jednu dvacetiminutovou epizodu dokáží protagonisté vypít a vykouřit. Celkově však herci vypili v průměru asi tři piva. Jeden natáčecí den však trval dva dny, takže to nebylo až tak hrozné. Aby jejich půllitry vypadaly stále fotogenicky a neklesla jim pěna, měli v nich speciální skleněnou vsuvku.

Problém však měl Jiří Menzel, který se za svou roli v alkoholem protkaného sitcomu, trochu styděl. Sice si za výplatu zrekonstruoval koupelnu, mírně však při natáčení trpěl. Pivo mu totiž nechutnalo a po každém napití ho vyplivl. Prý celkově pivo nikdy nepil, nemůžeme se ale jemu nechutenství divit, jelikož "natáčecí pivo" mělo pouze pět stupňů. Později byl scénář upraven tak, že doktor Prášek popíjí červené víno. Ve skutečnosti to byl rybízový džus.

I když má seriál dohromady 52 epizod, je protkaný malými tajemstvími, kterých si všimne až opravdu pozorný divák. Naschvál si vyzkoušejte, zda víte, jak se jmenuje křestním jménem doktor Prášek nebo kuchař Kachna, kterého ztvárnil veselý Josef Dvořák. To se bohužel nikdy nedozvíme, doktor Prášek se však jmenuje Jindřich. V interiéru jsou však schované drobné poklady, které vykouzlí úsměv na tváři. Nade dveřmi do kuchyně visí například cedulka s nápisem "pil - umřel, nepil - umřel taky" nebo, ve 48. epizodě s názvem "Den poté" si lze na začátku na tabuli vedle dveří do kuchyně všimnout nápisu "Jonáš je prase".