Baculkou na střídačku - Renée Zellweger

Pro životní roli

Své by o tom mohla vyprávět Renée Zellwegerová (43). Herečka se proslavila rolí ve filmu Deník Bridget Jonesové, kde ztvárňuje oplácanou třicítku. Renée byla vždycky hubená a najednou musela přibrat čtrnáct kilo za půl roku. Neustále se cpala koblihami a čokoládou. „Připadala jsem si strašně neatraktivní. Hrozně jsem se styděla svléknout se třeba jen do plavek,“ přiznala po natáčení a ihned zahájila drastickou dietu. Nakonec zhubla 20 kg a dostavily se zdravotní potíže. „Nemohla jsem se skoro hýbat, jak jsem byla vysílená a bez energie,“ prohlásila. Pak přišel další šok. Pokračování filmu Bridget Jonesová – S rozumem v koncích.

Až na pokraj zhroucení

A herečka musela zase najet na koblihový režim. „Nenáviděla jsem to. Bylo mi jasné, jak těžké bude všechno zase shazovat.“ Ale měla dobrou motivaci. Za každé přibrané kilo dostala údajně navíc k honoráři v přepočtu dva miliony korun. Tím, jak drasticky měnila hmotnost, si však rozhodila metabolismus. Před natáčením třetího dílu si raději vymínila speciální polštáře a zásahy maskérek.

Mohlo by vás zajímat: Horký kafe: Slavné nevěsty pod lupou a jak to s nimi dopadlo.

Kostra na pochodu - Matthew McConaughey

Sbohem svaly...

Jako kostra Matthew McConaughey (43) to měl horší. Kvůli roli ve filmu Dallas Buyer’s Club, kde hraje muže trpícího AIDS, shodil skoro dvacet kilo. „‚Piju jen čaj a jím ryby. Tedy po kouskách. Už ani necítím únavu. Mé tělo pochopilo, že se musí živit jen samo sebou,“ řekl. Skoro byste ho nepoznali, zestárl totiž i v obličeji. Místo pohledného krasavce připomínal spíš bezdomovce. Navíc už musel být několikrát hospitalizován v nemocnici. Teď už je zase zpět na cestě ke svým mužným svalům, ale ta cesta potrvá pěkně dlouho. Své by o tom mohl vyprávět další šílený dietář Hollywoodu - herec Christian Bale, který svou snahu zeštíhlet kvůli roli dovedl také až do nemocnice a jeho tělo se vzpamatovávalo ze šoku několik let.

Ale stojí to za to?

Otázkou je, zda takové hazardování se zdravím opravdu stojí za to. Pokud se z toho pak člověk dostane zpět do normálu, tak nejspíš ano, ale někdo z toho má následky na celý život.

Mohlo by vás zajímat: Horký kafe: Soumrak filmových idolů (Zoufalství v obrazech)