Mít dva potomky je standard, ale čtyři, pět nebo dokonce sedm? To už je výjimečné. Početnou rodinou se chlubí také některé celebrity. Tak například Kevin Costner (58) jich má sedm, Chris O'Donell (42) pět, Brad Pitt (49) a Angelina Jolieová (37) šest a další dvě jsou údajně na cestě. Slušné skóre, co myslíte?

Kevin Costner a jeho "várka" menších potomků. Ostatní děti z předchozích vztahů jsou už dospělé:

Mohlo by vás zajímat: Čtyři děti mají fotbalista David Beckham se zpěvačkou Victorií. Podívejte se, jak vypadá JEJICH LÁSKA POD LUPOU.

Důvody výsledného počtu, nad nímž zůstává obyčejnému smrtelníkovi rozum stát, jsou různé. Jedno je jisté, slavné osobnosti mají hned dvě obrovské výhody – finance a časovou flexibilitu. Díky první zmíněné si mohou bez problémů dovolit kvalitní chůvu (nebo klidně celou četu chův), která dá jejich potomkům jen to nejlepší, a oni se pak mohou bez větších potíží nadále věnovat společenským povinnostem, další jim zase poskytuje možnost být se svými nejmilejšími co nejčastěji.

I když... S chůvami je trochu problém. Často nedokáží držet jazyk za zuby. Například nespokojená zaměstnankyně u "Brangeliny" (jak svět showbyznysu hvězdnému páru přezdívá) si pustila pusu na špacír loni. Podle ní v domácnosti panuje neskutečný chaos, děti se dostanou občas i k alkoholu a zejména dva nejstarší chlapci se ustavičně perou. Pokud zrovna neplundrují na čtyřkolkách zahradu.

Rodina versus kariéra

Mnohé celebrity jednohlasně prohlašují, že být rodičem je pro ně to nejcennější, je to úloha, kterou upřednostňují před všemi slavnými rolemi či hudebními hity. S dětmi mohou být takoví, jací opravdu jsou. Nevinné dušičky nezajímá jejich postavení či stav tučného konta, ony je milují bez předsudků a na sto procent. Meryl Streepová (63) několikrát veřejně přiznala, že svět šoubyznysu vždy brala jen jako nutné zlo své profese, nejraději byla doma se svým oddaným manželem a dávala zázemí třem dcerám a synovi. Ti už jsou sice dospělí, ale často se s rodiči scházejí. „Mé děti mne naučily být tím, kým ve skutečnosti jsem. Přestala jsem řešit svoje tělo, vrásky a další vady na kráse. Díky nim jsem pochopila, co je opravdu důležité,“ říká dojatě.

Motivace

To Mel Gibson (57) se rozhodl pro svých sedm dětí z přesvědčení. Jako ortodoxní katolík přece velkou rodinu zkrátka musel mít. A dlouhou dobu se o ni také poctivě staral, jen postupně do modelu spořádaného věřícího jaksi nezapadla jeho nevěra, agresivita spojená s přílišným pitím a neřesti, které vedly k rozvodu.

Brad Pitt chtěl být podle svých slov vždycky tátou, a tak ochotně adoptoval tři děti se svou partnerkou Angelinou Jolieovou. Rodičovství se jim natolik zalíbilo, že zplodili tři další vlastní děti a s rozrůstáním rodiny prý nepřestávají.

Zajímavý je případ režiséra Stevena Spielberga (66). Z prvního manželství má jednoho syna, jeho současná žena, herečka Kate Capshawová, si do svazku přivedla také jedno dítě z bývalého vztahu, společně si osvojili dva chlapce a ještě zplodili další tři děti. Netradičně namixovaná rodinka jim prý zaručuje zábavu a vzrušení. A také samozřejmě moře lásky!