Diskutujte: Který z vybraných mužů se vám líbí a dala byste se čistě teoreticky třeba pozvat na kávu?

Roman Šebrle – Atletický desetiboj

Ačkoliv ho média pravidelně prezentují jako sexsymbol, on si na svém vzhledu bůhvíjak nezakládá. „Je to tím, že je na mě tolik vidět,“ tvrdí stále. „Když půjdu po ulici, potkám spoustu zajímavějších chlápků, než jsem já.“ Dovolíme si oponovat a také tentorkát zařadit Romana Šebrleho mezi nejpřitažlivější a nejsympatičtější muže v českém národním dresu. Přestože „už“ mu je 38 let, je táta od dvou dětí a na medaili moc šancí nemá. (P.S. Na OH v Sydney 2000 byl druhý, olympiádu v Athénách o čtyři roky později vyhrál. Jeho dlouholetý světový desetibojařský rekord padnul až letos před prázdninami.)

David Svoboda – Moderní pětiboj

Jestli to některým sportovcům na olympiádě sluší téměř bezvýhradně všem, jsou to moderní pětibojaři. Schválně si je prohlédněte. Kouzlo jejich osobnosti a krásných souměrných postav je jasné: hlava i tělo musí zvládnout v jednom dni pět zcela rozličných disciplín: střelbu ze vzduchové pistole, šerm kordem, plavání, parkur na koni (koně závodník před jízdou losuje a vůbec ho nezná) a běh.
Sedmadvacetiletý David Svoboda může dosáhnout i na olympijskou medaili, v roce 2008 byl druhý na mistrovství světa v Budapešti a momentálně je v ideálním pětibojařském věku.

Jaroslav Bába – Skok do výšky

Na olympiádě už stál na stupních vítězů – z Athén si v roce 2004 odvezl osmadvacetiletý atlet bronzovou medaili. Pak se trochu hledal, ale výsledky se v posledních letech znovu dostavují. Vyrovnaně tvrdí: „Víme, jak to s trenérem připravit. Velké vrcholy mě neděsí.“ Jaroslav Bába (řečený Járis) dokázal sportu hodně obětovat. „Například svůj milovaný smažený sýr s hranolkami. Dodneška se musím ohromně přemáhat,“ usměje se 199 cm vysoký sportovec, ale zas až tak moc nežertuje.

Martin Konečný – Sportovní gymnastika

Pokud patříte ke ctitelkám mužných svalů, dívejte se na sportovní gymnastiku. Gymnasté se chlubí nádhernými postavami. Ve startovním poli londýnských olympijských her se objeví v českém národním dresu také sympatický Martin Konečný. Před olympiádou ho trápilo zranění třísel, ale už je v pořádku a rád by se probojoval až do finále. Martin v sezoně jako jediný český zástupce závodí v německé bundeslize, měří 170 cm a slyší na přezdívku „Konny“. Letos si otevřel vlastní gymnastickou školu.

Tomáš Berdych – Tenis

192 centimetrů výšky a přes devadesát kilogramů trénovaných svalů, dokonalý úsměv hollywoodské hvězdy, rezervované vystupování – takový je Tomáš Berdych, aktuálně sedmý muž světového žebříčku. Na olympiádu se těší kvůli její specifické atmosféře a v turnaji může postoupit klidně až na medailové pozice, dávno se zvládá popasovat se všemi soupeři ze světové špičky. Ve čtyřhře nastoupí s Radkem Štěpánkem. Jedno je jisté: na hlavě bude mít vždycky kšiltovku, bez ní ho na kurtu neuvidíte.