Konečně potvrzeno!

To, co si celá Británie přála, se stalo skutečností. „Jejich královské výsosti vévoda a vévodkyně z Cambridge s potěšením oznamují, že vévodkyně očekává druhé dítě.“ Přesně tak znělo oficiální oznámení z kanceláře Kate a Williama. Palác tuto informaci oznámil i přesto, že Kate ještě není ve 12. týdnu těhotenství. Stejně jako v prvním těhotenství trpí velkými nevolnostmi (zvanými hyperemesis gravidarum). Královská rodina chtěla nejspíše předejít spekulacím, protože Kate byla nucena zrušit domluvené oficiální akce. Kate nyní netráví počátek těhotenství v nemocnici jako u prvního těhotenství, ale je v péči lékařů, protože by jí kvůli nadměrnému zvracení mohla hrozit dehydratace.

Více o královské rodině si přečtěte tady: Jak se daří královské rodince a Jaký byl první rok prince George

Čtvrtý v pořadí

I další potomek prince Williama a Kate posune prince Harryho na nižší příčky v pořadníku čekatelů na královský trůn. Druhorozené dítě královského páru bude čtvrté v pořadí. S největší pravděpodobností ale nikdy korunováno nebude. Stalo by se tak v budoucnosti jedině v případě abdikace nebo smrti prince George. Každopádně stejně jako princ George bude miminko pra-pra-pra-pra-pra vnukem královny Victorie. Připomeňte si, co čekalo prince George a co čeká i jeho sourozence.

Jaké bylo první těhotenství?

Vévodkyně Kate nakonec nemusela zůstat doma ležet, jak se zkraje předpovídalo – i začátek prvního těhotenství byl docela dramatický kvůli neustávajícím nevolnostem. Vévodkyni se ovšem docela brzy udělalo dobře a jen o pár týdnů později strávila mrazivé odpoledne se skauty. Otevírala školy, navštěvovala charitativní zařízení a ještě pár týdnů před porodem pokřtila loď. Slušelo jí to nesmírně, a to i přesto, že Kate nenosí šaty za horentní sumy, často se obléká v konfekci. Jediný problém je, že všechno, co si vezme na sebe, je minimálně v Británii za pár hodin vyprodané. To, jak jí to slušelo, se podívejte tady.