#clanek|4503509#

Dagmar Havlová (67)

Režisér Juraj Herz (†83) si Dagmar Veškrnovou vyhlédl při probírání studentských fotografií. Jeho očekávání předčila díky komediálnímu talentu. Pro svou první roli musela herečka přinést velkou oběť a ostříhat si své dlouhé vlasy. Roky zastávala post první dámy, teď už si užívá dcery Niny, věnuje se charitě, šíří odkaz Václava Havla (†75) a vrací se k filmu.

Marta Rašlová (70)

Muži obletovaná slovenská herečka Marta Rašlová pověsila kariéru na hřebík v roce 2000 ve filmu Krajinka. Kvůli natáčení Holek z porcelánu nedokončila ani střední školu. Na svatbu nikdy nepomýšlela a s životním partnerem má dva syny.

Lenka Kořínková (64)

Našlápnutou kariéru Lenky Kořínkové utnula emigrace do Austrálie v roce 1981. Po návratu se jí na úspěchy nepodařilo navázat. Řešení hledala v alkoholu a propadla závislosti. Dnes už je z nejhoršího venku a věnuje se psaní knih o dělené stravě a dietách.

#clanek|4490543#

Jelena Šebestová-Juklová (69)

Rozjezd měla podobný jako její herecká kolegyně Dagmar Havlová. Po filmu Holky na zabití už ale žádná další role nepřišla. Mihla se jen snímkem Vratné lahve a Deník Anne Frankové. Svoje místo našla u divadla, kterému se věnuje dodnes.

Eva Čeřovská (†23)

Eva Čeřovská (†23) se narodila v roce 1952 a od dětství tíhla k divadlu. Po střední škole se přihlásila na DAMU a první angažmá získala v královéhradeckém divadle. O jejím talentu nebylo pochyb. Nejvíce se proslavila rolí ve filmu Holky z porcelánu. Před kamerou si měla brát Jiřího Krampola (81) a podle svědků to mezi nimi jiskřilo i ve skutečnosti. Osudnou se jí stala cesta do divadla. Na nepřehledné křižovatce vjela přímo pod nákladní auto. Její přítel byl na místě mrtvý, ona proležela tři měsíce v kómatu, nakonec boj o život vzdala a zemřela 18. srpna 1976.

#clanek|4503176#