Osudové setkání

Henry Cavill se narodil před šestatřiceti lety na Normanských ostrovech. Navštěvoval sice divadelní kroužek a byl za třídního šaška, ale mimo herectví měl v záloze i jiné životní plány. Uvažoval o studiu egyptologie a upsání se armádě. Během pobytu ve Stowe se ale setkal s hercem Russellem Crowem a bylo rozhodnuto. Ve filmu Muž z oceli, který byl natočen na motivy komiksu o Supermanovi, si dokonce zahráli otce a syna.

Smůla, Henry!

Už v roce 2004 to vypadalo, že získá roli ve filmu o Supermanovi. Bohužel se na poslední chvíli změnil režisér a Bryan Singer dotáhl své vlastní koně. Henry Cavill byl nahrazen Brandonem Routhem, což se ale o téměř deset let později změnilo a Henry si v roce 2013 Supermana přece jen zahrál. I ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár neměl herec štěstí. I přes podporu fanoušků mu roli Cedrica Diggoryho vyfoukl Robert Pattison. A stejný scénář se opakoval o pár let později při konkurzu do úspěšné ságy Stmívání. I když sama autorka veřejně prohlásila, že fandí Cavillovi, Pattison mu nakonec vypálil rybník a získal roli Edwarda Cullena.

Zaklínač

Zaklínač se těší po celém světě velké oblibě a dosahuje úspěchů srovnatelných se seriály Vikingové nebo Hry o trůny. Role mu padla jako ulitá. Cavill cítí příležitost a tuší, že se jedná o jednu z jeho životních rolí. Neváhá vydat ze sebe maximum a zapracovat na figuře. Už několikrát musel sundat košili a ukázat odhalenou hruď. Měsíce strávené v posilovně se vyplatily, ženy dostává do kolen a v mužích vzbuzuje závist.

Tři dny před důležitou scénou se vzdal dokonce i vody, aby kůže lépe přilnula k tělu a vystouply všechny svaly. Sám herec tento experiment popsal jako děsivý. Poslední minuty před klapkou si naordinoval ještě několik benchpressů, aby efekt posílil. Nikdy by ale nepodstoupil něco, co by ohrozilo jeho zdraví. Během natáčení Zaklínače i Supermana musel nabrat hodně svalové hmoty, ale je lepší upřednostnit kvalitu před kvantitou a jít za vysněnou postavou bez nebezpečných doplňků. Herec sází spíš na zdravý jídelníček a hodiny v posilovně. Mimo to svolil k použití žlutých kontaktních čoček, aby byl Zaklínači co nejvíce podobný.