Reality show Hell's Kitchen na televizní stanici TV Nova právě odstartovala. Šestnáct soutěžících, kteří spolu v průběhu klání sdílí nejen kuchyni, ale také ubytování, je rozděleno do dvou týmů. Nakonec ale zůstane pouze jeden vítěz, kterého diváci poznají před Vánoci.
“Ten princip diváci televize Nova můžou znát ze Survivoru, kdy se začíná v týmech a v nějakém bodu dojde promíchání do jednoho týmu. A vítězem bude jednotlivec,” vysvětlil výkonný producent show Tomáš Fišer.
“Kromě finanční odměny ho čeká velmi zajímavá odměna, a to pozice u Radka Kašpárka v jeho nové restauraci 420. Vítěz dostane příležitost pracovat u něj jako kreativní šéfkuchař,” dodal s úsměvem.
Radek Kašpárek má za úkol být na soutěžící velmi drsný, na druhou stranu tak horké, jako v případě originálu této show, to prý skutečně nebude.
“Po sledování pořadů z jiných zemí jsme vyhodnotili, že není dobré kopírovat Gordona Ramseyho, který je v žebříčku drsnosti na prvním místě, protože to už je trochu oldschool, trochu za hranou,” sdělil Fišer s tím, že talíře vzduchem opravdu létat nebudou.
A co tedy bude Radek Kašpárek po soutěžících, které dostane na povel, vlastně vyžadovat?
O drsné výrazy nebude nouze
“Pokoru, chuť se učit vařit a neustále se zlepšovat. To, že je někdo profesionální kuchař, neznamená, že se už v životě nemusí nic nového učit,” myslí si šéfkuchař, který v Česku platí za skutečného profíka.
I přesto, že se svého úkolu snažil zhostit alespoň trochu civilizovaně, prozradil Tomáš Fišer, že se při natáčení Kašpárek přece jen rozvášnil, a tak nebude nouze o peprnější výrazy. Velké pípání se ale prý konat nebude.
“Létalo tam určitě nejvíc drsných výrazů, co jsem zažil napříč těmi show, které jsem vyráběl a dozoroval. Diváci dostanou větší porci, než jsou zvyklí, protože bychom museli pípat vlastně celý pořad. Přeci jen je gastronomické prostředí trošku drsnější. Pokud někdo bude chtít vyloženě necenzurovanou verzi, je k dispozici na Voyo,” nalákal milovníky autentických zážitků.
Půl tuny kostí na vývar
Samotné natáčení Pekelné kuchyně bylo po technické stránce poměrně hodně náročné. V technickém zázemí bylo použito celkem devětapadesát kamer, a to studiových i remote. Ty monitorovaly dění jak v kuchyních obou týmů, tak v prostorách jejich ubytování.
To pochopitelně vyžadovalo také velké množství kabeláže. Té bylo prý použito přes dvacet kilometrů, což je poměrně neuvěřitelné číslo. Na natáčení se také podílelo sto sedmdesát členů štábu, kteří se ale na place pochopitelně nenacházeli v jeden okamžik, ale střídali se.
Úctyhodné bylo také množství použitých surovin při vaření. Jen na přípravu základních vývarů totiž soutěžící spotřebovali půl tuny kostí a více než dvě stě kilogramů zeleniny.
Zdroje: Expresfm.cz, iDNES.cz, Wikipedia, TV Nova