Momentálně ale každého zajímá hlavně její překvapivý rozvod. Její manželství se zpěvákem Sealem nevydrželo, protože si začal s Deltou Goodremovou, která vypadá jako Heidina mladší sestra (o 11 let).

Heidi mu oplatila stejnou mincí: začala se ukazovat s marketingovým expertem Thomasem Hayem. Navíc chce do péče děti, zatímco Seal prosazuje střídavou péči.

Heidi nepere špinavé prádlo na veřejnosti, nechce, aby ji někdo litoval, a snaží se vypadat „v pohodě“.

Andílkovi nemůže být sedmdesát

Narodila se v německém Bergisch Gladbachu. Tatínek byl manažer v kosmetické firmě, maminka kadeřnice. V první reklamě účinkovala až v 19 letech a pomohla k tomu náhoda: kamarádka ji vyhecovala, ať se přihlásí do soutěže Modelka roku 1992, jejíž vítězku čekal kontrakt za 300 000 dolarů. Uchazeček bylo 25 000, vyhrála Heidi.

Na první focení nezapomene, protože propagovala pletené svetry v časopise pro šikovné ženy. Hnědé vlasy si obarvila na blond a dostavil se celosvětový úspěch: nabídky na focení pro tituly prestižních módních časopisů, přehlídky pro návrháře zvučných jmen a spolupráce s „prádlovou“ světovou jedničkou Victoria´s Secret. K jejím proslulým andílkům patřila 13 let.

Ještě loni pár obnovil manželský slib a prohlašoval, že si pořídí další dítě, letos v lednu byla rodinka lyžovat v Aspenu – a najednou přišla zpráva o odloučení. „Nerozvádíme se, jenom si od sebe potřebujeme odpočinout,“ prohlašovala Heidi. O pár týdnů pozdějivšak podala žádost o rozvod.

Z jejich okolí pronikly zprávy, že Seal se nesmířil s tím, že vydělává mnohem méně než manželka, a tropil jí žárlivé scény. „Cítím se, jako bych byla uprostřed tornáda, je to taková smršť,“ posteskla si Heidi a přiznala, že s problémy bojovali dlouho.

Kdepak salát

Navzdory čtyřem těhotenstvím má modelka stále skvělou postavu. Důkazem jsou neretušované decentní akty pro magazín Allure, které nafotila pár týdnů před 39. narozeninami. „Moje děti jsou neskutečně aktivní a já se s nimi snažím držet krok. Na zahradě skáčeme na trampolíně a chodíme s našimi psy do parku,“ vysvětluje s tím, že sází na přirozený pohyb a zdravou stravu.

Cvičením na speciálních strojích ani drastickými dietami se nikdy netrápila. S jednou výjimkou: po posledním porodu k sobě nastěhovala trenéra, aby se mohla na molo vrátit těsně po šestinedělí.

Pro udržení linie a dobré nálady radí pravidelně jíst. „Člověk nesmí mít hlad, to metabolismu nedělá dobře.“ Proto dbá na to, aby také děti jedly pětkrát denně. Sama ráno nastartuje organismus lžičkou medu, snídá obvykle vaječnou omeletu, s sebou nosí na uzobávání mandle nebo sušené banány a chuť na sladké zahání nízkokalorickým pomerančovým sorbetem.

„Pochopitelně občas hřeším, nejradši oříškovou čokoládou a čokoládovou zmrzlinou, někdy si dám hranolky. A kávu si vychutnávám s mlékem a třtinovým cukrem,“ boří mýty o tom, že modelky přežívají na salátu.

Základ všeho je ovšem v genech: když zveřejnila fotku s maminkou na Twitteru, vypadaly jako sestry. „Jsem pyšná na to, že ve svém věku ještě nemám žádnou plastiku… Ale zeptejte se mě v pětašedesáti.“

Před časem přiznala, že se jí stýská po Německu a po rodičích. „Taky mi scházejí klobásy, tmavý chleba a každoroční maškarní bál u nás v městečku.“ Třeba se teď, čerstvě zklamaná, do Evropy vrátí.

Heidi Klumová (39)

  • V posledních letech žije v Los Angeles.
  • Hrála ve filmech a seriálech Život a smrt Petera Sellerse, Zoufalé manželky a Sex ve městě.
  • Po Brazilce Gisele Bündchenové se drží na stříbné příčce nejlépe vydělávajících modelek (loni se její honoráře vyšplhaly v přepočtu k hranici 400 milionů Kč).
  • Nohy má pojištěné na dva miliony dolarů.
  • Miluje Halloween. Během toho posledního se nechala přivézt na slavnost na pitevním stole v masce mrtvoly stažené z kůže.