Oslava padesátin před dvěma měsíci neznamenala pro Heidi žádnou katastrofu. Ba naopak, dostala od TV Barrandov nabídku na erotický magazín Intim Night. Nová pracovní příležitost a zkušenost, ale taky velká výzva, po které bez váhání skočila. Heidi moderování baví, života si užívá plnými doušky a nad tím, co bude za deset dvacet let, moc nepřemýšlí. A přestože už v životě okusila mnohé a moc dobře ví, co to znamená bolest a smutek, dívá se na svět optimisticky, neboli – jak sama přiznává – skrze růžové brýle.

Jako moderátorka erotického pořadu probíráte se svými hosty dost ožehavá a pikantní témata. Jak se během této diskuse cítíte? Jste nervózní?
Zatím jsme natočili jen pár dílů, takže si to ještě sedá. Co se mě týká, jsem vlastně „spojovákem“ mezi jednotlivými bloky. Je ale pravda, že některé reportáže do rubriky „S celebritou v ložnici“ dělám přímo já. Naštěstí jsem zatím vždycky kápla na své kolegyně a kamarádky, například na Ivanu Andrlovou, Světlanu Nálepkovou nebo Hanku Kynychovou, takže to bylo velmi příjemné povídání.

Kromě rubriky „S celebritou v ložnici“ je pořad Intim Night o lidech ze showbyznysu, nebo i o těch obyčejných?
Podle mě je zaměřený hlavně na normální lidi, které by měl poučit, pobavit a vysvětlit jim, o čem všem sex a erotika jsou, a inspirovat je, co by třeba mohli i oni sami vyzkoušet. Ale vzhledem k tomu, že mediálně známé tváře dokážou spíš přitáhnout pozornost, vystupují v reportážích z větší části právě celebrity.

Na co byste diváky, kteří váš pořad ještě neviděli, nalákala?
Myslím, že by mohl přitáhnout i lidi, kteří jsou více puritánští, kteří se stydí bavit o sexu se svými kamarády. Tento pořad totiž není jenom o erotice a pikantnosti, ale svým způsobem má i vzdělávat. Většinu reportáží komentují sexuologové a další odborníci, kteří se danou problematikou zabývají. Dozvíte se také, jaké si vzít erotické prádlo, abyste byla pro svého partnera co nejpřitažlivější, a řadu dalších věcí, o kterých jste třeba neměla ani tušení a které byste mohla vyzkoušet, například tantrickou masáž a podobně.

Ale necílíte jenom na ženy?
To určitě ne. Právě naopak.

Jak se na moderování připravujete?
Musím si přečíst texty, dostat je nějak do hlavy a do pusy. Uvádění takto zaměřeného pořadu je pro mě něco nového a i když snad pro každou ženskou je mluvení přirozenost, vyžaduje to přípravu. Zvlášť pozor si musím dávat na svůj ostravský přízvuk, který mi občas naskakuje.

Jste před kamerou nervóznější než na jevišti?
Nervózní ani ne. Spíš postrádám takovou tu zpětnou vazbu, kterou mají živá vystoupení. Na nich podle reakce publika ihned poznám, jestli se jim líbí, nebo ne. Od kamery samozřejmě žádné reakce nemám, což je pro mě něco nového, co se musím naučit zvládnout a pokusit se nějak vycítit, jak budou lidé reagovat.

Užíváte si líčení, oblékání a česání před natáčením? Modely si vybíráte sama?
Když jdu na jeviště, volím oblečení sama, sama se i líčím, protože si myslím, že ze mě tak víc čiší moje přirozenost. Nicméně v Intim Night jsem tak trochu zneužila svého postavení, jako že „hvězdné manýry“, a mám svoji vlastní vizážistku Míšu Ohemovou a stylistu Dušana Chrástka. Vzhledem k tomu, že se jedná o eroticko-sexuální pořad, měla jsem trochu obavy, aby mě nechtěli oblékat do latexových oblečků a podobných věcí. Přece jen už jsem ve věku, kdy ne ve všem vypadám úplně skvěle. A samozřejmě jsem se taky bála, abych nepůsobila vulgárně. Hranice mezi sexy elegantním a sexy vulgárním oblečením je velice tenká, proto jsem chtěla, aby to měli pod palcem profesionálové. Co se mě týká, sice doma pár takových oblečků mám, ale ty by vystačily na jeden, možná dva díly. (smích)

Co říká na to, že moderujete erotický pořad, váš manžel?
Je rád! Když se to dozvěděl, poznamenal, že se aspoň bude mít v pátek večer konečně na co koukat v televizi.

V listopadu jste oslavila padesáté narozeniny. Změnilo tohle kulaté jubileum nějak váš pohled na život?
Zatím ne. A změny, které se od té doby odehrály, byly jenom pozitivní. Vlastně si tu padesátku docela užívám.

O vztahu Heidi Janků s manželem i o tom, jak komunikovat s partnerem v oblasti sexu, si přečtěte v aktuálním čísle časopisu Vlasta. Další informace naleznete také na webu www.vlasta.cz