Možná se téměř šedesátiletá herečka nudila, protože od roku 2017 nestála před kamerou. Problémy však nastaly ještě dříve, už v roce 2008, kdy do domu herečky zavolal anonym záchranku s tvrzením, že se Heather pokusila o sebevraždu. Herečku však lékaři našli plnou elánu. Tento incident však odstartoval nedůvěru k jejímu psychickému stavu, protože se spekulovalo, že si 911 zavolala sama, v případě, že by ji chuť k sebevraždě opravdu přepadla.

Pak už se s ní problémy táhly. Byla hospitalizovaná na psychiatrii, byla obviněna, že řídí pod vlivem alkoholu a v roce 2012 zkombinovala léky na předpis a alkohol. Herečku museli tentokrát opravdu do nemocnice odvést. V roce 2018 na tom byla tak vážně, že dokonce napadla svého přítele a zasahující policisty. V dubnu 2020 ale na Instagramu oslavovala. Půl roku po propuštění ze soudem nařízeného psychiatrického léčení oznámila, že je již úplně "čistá". (Zdroj: www.today.com, Popculture, duben 2020)

Že je situace ale nadále vážná, dokazuje fakt, že každých 90-120 dnů musí chodit "na kontroly". Herečka ale situaci nyní snad již zvládá díky svému budoucímu manželovi, motokrosovému závodníkovi Chrisu Heisserovi, s nímž se v dubnu zasnoubila. Jejich vztah je jako z amerického romantického filmu. Chodili spolu již na střední škole, kde Heather dělala roztleskávačku, a také poprvé zkusila herectví, v roce 2017 se setkali a plamínek lásky se opět rozžehl. Pro Heather to bude již třetí manželství, tentokrát snad nezatížené tlakem na to, jak vypadá a jak moc je úspěšná. Z blonďaté sexbomby se totiž stala zachovalá babička s mírnou nadváhou, kterou se ale nesnaží skrýt. Na kaliforsnkých ulicích je běžně k vidění v bílém tričku a odvážných leginách. (Zdroj: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8148445/Healthy-Heather-Locklear-takes-break-mandatory-quarantine.html)