Strach

Otázkou zůstává, nebylo-li za rychlým a pozitivním verdiktem královny něco víc. Možná strach, že by se opakavala krize jako s princeznou Dianou, která nedbala nařízení a protokolu a vychovávala malé prince podle sebe. Když o své matce princ Harry mluví, nalézá jen slova chvály a pochopení. Byla dokonalá. Uměla reprezentovat, být jízlivá, vřelá, důrazná i ženou s duší dítěte.

Po svém

Princezna Diana formovala ve svých synech charitativní cítění. Stejným směrem se ubírají oba princové i dnes. Harry podporuje válečné veterány a s Oprah Winfrey připravuje seriál o mentálním zdraví, William se soustředí na bezdomovectví, zázemí pro děti a ochranu životního prostředí.

Jednou za čas dopřála svým dětem obyčejné odpoledne. Vzala je na piknik, v kině si koupili popcorn, nechala je vystát frontu na pouti. Oba princové jdou ale ve stopách své matky jen částečně. Archie žije v sevření bio produktů (od jídla po oblečení) a tři děti Williama a Kate mají přísný režim a rozmazlovat je smí jen babička Carole.

Je známo, že princezna Diana trpěla silnými depresemi a bulimií. Situace byla tak vážná, že vztah s princem Charlesem utnul bouřlivý rozvod. Otázka duševního zdraví pro ni byla velice důležitá. Touto problematikou se zabývají oba princové a problémy s psychikou přiznal i bratr vévodkyně Kate James. Toho ale snad zachrání vztah s Alizee Thevenet.

V bohaté galerii najdete pár střípků, kdy byla princezna Diana především matkou.