HANA VÁGNEROVÁ (28) už pomalu začíná věřit tomu, že Vyprávěj je nekonečný seriál. Pořád točí další díly a pochvaluje si teplou zimu. „Jaro místo zimy se mi líbí. Nejraději bych měla teplo celý rok. Maximálně tak na Vánoce by smělo nasněžit a pak už nic.“

Ztotožnili si vás televizní diváci s postavou Zuzky ze seriálu Vyprávěj?
Ani ne, spíš reagovali na Expozituru. Lidi mě zastavovali a říkali mi, že se jim to líbilo nebo že čtou knížku Janka Kroupy. Do té doby jsem slyšela jen: „Jé, to je ta herečka s pihou na čele...“

Diskutujte: Líbí se vám Hana Vágnerová více v seriálu Vyprávěj, nebo Expozitura?


Seriál Vyprávěj. S Jaromírem Noskem jsou už sehraná manželská dvojka.


Jak vás poznamenala role kriminalistky Terezy? Oblíbila jste si posilovnu?
Cvičila jsem kvůli roli a u posilování jsem už zůstala, protože jsem se začala věnovat akrobacii na trampolíně a k ní potřebuju svaly a fyzičku.

Opravdu jste musela kvůli roli policistky čtyři měsíce tvrdě trénovat? Nestačilo ji s pomocí fantazie prostě jen zahrát?
Jak zvládnete uhrát, že někoho kopete, když nezvednete nohu? Na to fantazie nestačí. Nemyslím si, že herec musí být vrah, aby hrál vraha, ale náročnější scény bych bez fyzičky nezvládla. A také jsem se musela naučit střílet.


V seriálu Expozitura (na snímku s Robertem Jaškówem)
ztělesnila policistku Helenu Kánovou, která odhalila Berdychův gang.

Expozitura skončila a ke konci se blíží i Vyprávěj. Budete si užívat volno?
Expozitura byla natočena před dvěma lety, ta pro mě skončila už dávno. A Vyprávěj možná ještě nečeká konec. Když už se zdá, že se blíží finále, tvůrci přinesou scénáře na deset dalších dílů, pak šestadvacet, tak nevím. Odpočívat určitě nebudu. V Roxy mám hlavní roli v adaptaci thrilleru Romana Polanského Smrt a dívka a s Jaromírem Noskem, se kterými hrajeme manžele ve Vyprávěj, budeme zkoušet hru Odnaučte nás milovat.

Jak se má váš seriálový manžel?
Myslím, že Míra se má teď super. Odjel na měsíc do Vietnamu. V lednu se v divadlech moc nehraje, tak si zabalil batoh a odletěl do teplých krajin.

Sblížilo vás televizní manželství?

Skamarádili jsme se, ale my se známe z angažmá v Divadla ABC a i tam jsme hráli pár.

A co vaše skutečné vztahy? Minulý přítel byl Srb, současný je Slovák. Netíhnete instinktivně k cizincům?
Každá druhá chodí se Slovákem. To zase není takový cizinec. Žádné odlišnosti nepozoruju. Byli jsme dlouho jedna země. A nezobecňovala bych ani to, že Slováci jsou větší macha. Samozřejmě si myslím, že ten můj je nejlepší na světě, jinak bych s ním nebyla, ale je naprosto jedno, jestli je Slovák nebo ne.

Jak často jezdíte po dálnici do Bratislavy?
Neřídím. Jezdím autobusem nebo vlakem. Řidičák sice mám, ale za volantem se necítím moc jistá. Tak se po cestě koukám na filmy, čtu si, dokonce jsem se vrátila ke klasické literatuře. Čtyři hodiny volna se snažím maximálně využít.

Vyhovuje vám vztah na dálku?
Zatím to jde. A kdyby to nešlo, všechno se dá řešit.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.