Druhá svatba

S prvním mužem se spisovatelka seznámila během studia na FAMU, kde se věnovala scénáristice a dramaturgii. Svatba byla přísně tajná a nevěděli o ní ani rodiče novomanželů. Před veřejností ho úzkostlivě schovávala a na veřejnosti se spolu objevovali jen sporadicky. Byli spolu 37 let, nakonec ale její muž podlehl rakovině.

Po šesti letech Pawlowská opět uvažuje o vdavkách, tentokárt s partnerem Karlem Czabanem. Možná by pozvala všechny své blízké přátele a kolegy a oblékla černé šaty.

Babička

Pawlowská žije s celou rodinou v jednom domě - spisovatelka s partnerem, děti, vnoučata a tchyně. Má kolem sebe ráda ruch. Každý má v domácnosti své místo, do života si ale nezasahují. Pawlowská je pracovně hodně vytížená a nepatří mezi hlídací babičky. Vydělává, buduje si kariéru a po své matce je až přehnaně kritická. Pro vnoučka Huga má ale slabost.

Úspěchy

Mimo dlouhé řádky chytlavých knih pro ženy má na svém kontě i spoustu velkých úspěchů. Za talk-show Banánové rybičky získala dvě ceny TýTý, založila časopis Glanc, moderovala pořad Zanzibar a získala Českého lva za scénář k filmu Díky za každé nové ráno.

Boj s váhou

Pawlowskou nejde přehlédnout. S váhou zápasí už od svých čtrnácti let, kdy začala nekontrolovatelně přibírat. Za svůj život vyzkoušela skoro všechny dostupné diety, ale bez výsledku. Jednou se jí podařilo shodit třicet kilogramů, po návratu k běžnému jídlu je bohužel měla do pár měsíců zpátky. Zkusila i dva týdny hladovět. Nyní je fanynkou "ranní diety" - ráno začne a večer s ní skončí. Se svou velikostí už se smířila a život si užívá plnými doušky.