V celé Evropě jsou pamětní eurobankovky sběratelským hitem, v České republice je to zatím celkem neobvyklé. Unikátní suvenýrová bankovka s nominální hodnotou nula euro v limitovaném a číslovaném množství 5000 kusů vyjde nyní s portrétem Karla Gotta v rámci projektu Euro Souvenir Česko.

Začne se prodávat za 50 korun v den zpěvákových osmdesátin v neděli 14. července 2019 přesně v 9 hodin v prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí 17 v Praze 1. Chystá se i symbolických 80 kusů eurobankovky v kompletu s exkluzivním 15CD-boxem Karel Gott – Singly (s nízkými čísly bankovek). Prodej pamětních euro bankovek bude probíhat prostřednictvím dvou speciálních výdajových automatů, které akceptují mince 10, 20 a 50 Kč. Vzhledem k velkému zájmu bude prodej probíhat do vyprodání zásob.

K významnému životnímu jubileu našeho nejúspěšnějšího zpěváka populární hudby vydal Supraphon hned dvě speciální kolekce, mapující jeho nejoblíbenější písně z průběhu šesti dekád jeho oslnivé hudební kariéry. Výběrovky vyšly ve dvou kompletech: KAREL GOTT 80/80 – NEJVĚTŠÍ HITY 1964–2019 na 4CD a zároveň v exkluzivním 15CD-boxu pod názvem KAREL GOTT SINGLY – 300 písní z let 1962–2019. Čtyřalbum 80/80 NEJVĚTŠÍ HITY během prvních čtyř dnů prodeje již získalo Zlatou desku Supraphonu. Oba komplety obsahují aktuální hit Karla Gotta – duet s dcerou Charlottkou SRDCE NEHASNOU. Nové CD kolekce i další alba z diskografie Karla Gotta budou v den jeho osmdesátin k dostání ve zmíněné prodejně Supraphon Musicpoint.

Autor: redakce Story