Diskutujte: Který z fotbalistů v tomto článku se vám líbí nejvíc a proč? Nebo máte jiné favority?

Mario Gomez (Německo) – Dokonalé tělo

189 cm na výšku, 84 kg váhy. Ideální tělo, na kterém nenajdete ani gram tuku. Velká škoda, že předpisy zakazují hráčům svlékat tričko po vstřeleném gólu. Šestadvacetiletý útočník německé reprezentace by jich mohl dát dost.

Iker Casillas (Španělsko) – Stoický klid

Brankář horkého španělského favorita na titul, jednatřicetiletý Iker Casillas z Realu Madrid, je ztělesněná vyrovnanost. Rekordman v počtu reprezentačních vítězství by rád přidal na šampionátu další. V budoucnu plánuje stát se trenérem.

Cristiano Ronaldo (Portugalsko) – Pyšný krasavec

Můžete se klidně vsadit, že by nejspíš nebyl zrovna nadšený, kdyby viděl, že se v tomto článku zobrazil až na třetí pozici. Jeden z nejlepších útočníků současnosti (27) dává najevo velké sebevědomí. „Všichni mi závidí, jak vypadám a kolik mám peněz,“ nechal se například slyšet. Pravda ovšem je, že vypadá skvěle a hraje také tak.

Petr Jiráček (Česká republika) – Sympatická přitažlivost

Když šestadvacetiletý Petr Jiráček přestoupil z Plzně do německého Wolfsburgu, zakoukané fanynky zamačkávaly slzičky. Kromě toho, že mu to nepochybně sluší (hlavně když jde dres přes hlavu kvůli výměně se soupeřem), je Petr Jiráček také mimořádně slušný a vstřícný mladý muž, který (například na rozdíl od kolegy v národním dresu Milana Baroše) nemá problém s komunikací.

Antonio Cassano (Itálie) – Horoucí srdce

Devětadvacetiletý italský útočník Antonio Cassano se na trávník vrátil po operaci srdeční vady. „Bál jsem se o život,“ přiznal během vynucené pauzy, když se pomalu loučil s kariérou vrcholového fotbalisty. Pak se ale situace otočila k lepšímu. „Plakal jsem jako malý kluk, když mi doktoři řekli, že budu moct zase hrát,“ svěřuje se velký pohodář s upřímným úsměvem.