„Pro Školu Miss Junior 2009 jsme vybrali kouzelné prostředí šumavskéhho Lipna s wellness hotelem Frymburk (www.hotelfrymburk.cz). Sjely se sem dívky z České i Slovenské republiky, které postoupily do finále soutěže Miss Junior 2009.

Během školy Miss Junior předvedly své volné disciplíny, nafotily svá portfolia, učily se správnému pohybu a držení těla, či komunikaci na kameru. Krom toho pravidelně cvičily ranní hodinu aerobiku, chodily do bazénu, solné jeskyně i sauny nebo si zahrály bowling,“ řekla kafe.cz Karolina Kusá z realizačního týmu Miss Junior 2009.

Wellness Hotel Frymburk je největší hotelový wellness komplex v České republice. Nabízí vysoký standard kvality ubytovaní, gastronomických služeb, wellness a spa služeb. Missky se školily v moderně vybavených kongresových sálech, vydováděly se v rozmanitém aquaparku, potrápily svaly ve fitness centru nebo na bowlingu a následně si oddechly v solné jeskyni. Díky své jedinečné koncepci je hotel Frymburk ideálním místem pro rekreační a sportovní pobyty, pořádání kongresů, vzdělávacích kurzů a různých firemních akcí, takže vážně uvažujeme o výjezdním zasedání vedení soutěže Miss Junior právě sem,“ uzavírá Karolina Kusá.

Dívky si pobyt opravdu užily, ačkoli narvozita před vyvyrcholením soutěže byla znát. „Letos se přihlásilo do soutěže přes dva tisíce dívek z celé republiky. Většina z nich chce dojít co nejdál, stát se finalistkou, dokonce třeba i vyhrát. Pro dívky je to především velká příležitost, jak se zviditelnit, jak na sobě dál pracovat, ale na druhé straně proniknout i do sfér, kam by se normálně nedostaly.

Myslím, že si to nyní ve finále plně uvědomují a vyhrát by chtěla opravdu každá,“ sdělila kafe.cz prezidentka soutěže Miss Junior Kateřina Hamrová. „Motto soutěže Miss Junior zní: Hledáme charisma, ne ramínko na šaty!

V letošním roce jsme se rozhodli pro celoroční hodnocení dívek. Víte, porota, která se sejde v daný slavnostní večer, hodnotí ryze subjektivně, aktuálně a podle momentální situace. To nám přijde neobjektivní, a tak jsme přistoupili k průběžnému určování pořadí dívek, které hodnotili jednotliví porotci či lidé, kteří s misskami pracovali už během celého ročníku od krajských výběrových castingů přes semifinálovou baráž, prázdninové aktivity dívek i Školu Miss Junior 2009, která letos proběhla v úžasném relaxačním a wellness zařízení, v hotelu Frymburk, v okouzlující krajině šumavské Lipenské přehrady.

V porotě Miss Junior 2009 hlasovali: umělecký fotograf Jakub Ludvík, fotograf Paparazzi Revue Filip Smetana, fotograf týdeníku Sedmička Mladé Fronty, Miss Junior OPEN 2008 Michaela Kotalíková, Miss Junior ČR 2008 Michaela Šejnohová, viceMiss Junior ČR 2008 Sylvie Řeháková, vizážistka Petra Kubíčková, choreografka a baletka Aneta Zyková, umělecká asistentka režie opery Národního divadla, choreografka a tanečnice Kristýma Černá, Martin Severa ze společnosti Moak a.s., majitel brněnského Sound café&bar Vyhlídka Ivo Klíma, obchodní ředitel hotelu Frymburk Bc. Jiří Lukeš, šéfredaktor Paparazzi revue Martin Chalupa, kouzelník a iluzionista Robert Fox, jednatel obecně prospěšné společnosti IZŽ o.p.s. Karel Křtěn a prezidentka soutěže Miss Junior Kateřina Hamrová. Přímou podporu svým finalistkám – tedy finalistkám svého kraje vyslovili hejtmané, kteří dali letošnímu ročníku Miss Junoir záštitu.

2. září 2009 ve velkém sále Novoměstské radnice vyhlásíme výsledky! Na místě bude možné dát hlas pouze titulu Miss Junior Sympatie, který se volí také na webech www.missjunior.cz a www.missjunior.sk. Kafe.cz udělí titul Miss Junior 2009 INTERNET, kterou vybrali čtenáři www.kafe.cz