Dopoledne dívky navštívily delfinárium, kde si ty odvážnější zaplavaly a zapózovaly s kapustňáky. Odměnou jim byla sladká pusa tohoto velkého vodního savce přezdívaného mořská kráva. Co na tom, že některé z nich viděly toto zvíře poprvé v životě. „Bála jsem se, že mně kapustňák ukousne ruku, ale nakonec mě absolutně odzbrojil svou mírumilovností,“ svěřila se jedna z finalistek.

Nákupy na památku

Poslední den ve slunném Mexiku si krásky zpříjemnily nákupy suvenýrů. V městečku Playa del Carmen, které se nachází v blízkosti resortu, kde probíhalo jejich soustředění, se vydaly na místní trh. Jako na každém trhu se i zde smlouvá a dívky se přeháněly, které to půjde líp. Navíc tu nechtěně způsobily poprask, protože tolik krásných Evropanek pohromadě zřejmě viděli místí obyvatelé prvně v životě. Dívky tak využily jedinečné příležitosti koupit si za babku typické suvenýry jako masivní stříbrné šperky, ručně tkané vlněné přikrývky, sošky boha Slunce či houpací sítě.

Vrchol večeře? Housenka!

V podvečer přišlo na řadu loučení. Při této příležitosti uspořádal hotelový personál pro děvčata romantickou večeři přímo na pláži. Pestrá tabule obsahovala nejen typické mexické speciality, jakými jsou tortilly, tacosy a buritos, ale také mořské plody. A co by to bylo za slavnost, když by se k pití nepodávala tequilla? Pomyslnou třešničkou na dortu se pak stala šťavnatá housenka, která zbyla na Dominiku Opplovou. „Přiznávám, že se mi do housenky moc nechtělo, ale holky mě vyhecovaly a musím říct, že to nebylo tak špatný,“ přiznává Dominika.

Program mexického soustředění byl víc než bohatý. Čtrnáct finalistek má za sebou mezi jiným natáčení svých medailonků, které uvidí diváci v přímém přenosu finálového večera Česká Miss 2011. Ten odvysílá živě TV Prima.

KAFE.cz zjistilo

Více o jednotlivých dívkách najdete na webu www.ceskamiss.cz nebo na profilu Česká Miss na Facebooku. Krátká videa všech finalistek České Miss 2011 jsou k vidění na www.youtube.com.

Finalistky České miss na Kafe.cz