Volání divočiny

Ačkoli z Prahy odlétaly v časných ranních hodinách, panovala na palubě letadla po celou dobu bezmála dvacetihodinového letu dobrá nálada. I přes vyčerpání z cesty se dívky rychle aklimatizovaly a je vidět, že Mexiko jim učarovalo a pobyt si užívají naplno.

V zajetí šamana

Všech čtrnáct finalistek okusilo také tradiční mayskou proceduru, která očišťuje tělo i duši. Tento starý rituál mohou provádět pouze vyvolení a jeho tajemství se předává z generace na generaci. Díky speciální směsi bylinek a hlinky se dívky dostaly do transcendentálního stavu, kdy dokázaly po šamanovi opakovat modlitby v mayštině.

KAFE.cz zjistilo

Soutěž krásy Miss ČR vznikla v roce 1989 pod názvem Miss Československo. Historicky první vítězkou se stala Ivana Christová. V roce 2005 založila Michaela Maláčová prestižní konkurenční soutěž Česká Miss. Její vítězky reprezentovaly Českou republiku na mezinárodních soutěžích Miss Universe a Miss Earth. V lednu 2010 získala Michaela Maláčová licenci na soutěže Miss World a Mr. World o nejkrásnějšího muže planety. V květnu loňského roku se Česká Miss sloučila s Miss ČR a pokračuje nadále pod názvem Česká Miss. Česká Miss se tak stala jedinou soutěží krásy v České republice, která dává dívkám šanci realizovat se a uspět jako komplexní osobnosti.