Diskutujte: Věřili jste, že Lucie mateřství „stihne“?

Psát si přes internet se slavnou zpěvačkou Lucií Vondráčkovou znamená obdržet a použít „smajlíky“ mnohem častěji, než je obvyklé. Lucie je vstřícná, ochotná a veselá. Hranice vám ale překročit nedovolí.
Autor exklusivního rozhovoru pro časopis Vlasta (který si přečtete také na www.vlasta.cz) Luboš Nečas tvrdí: „Tato mladá dáma, všem známá hlavně jako zpěvačka, byla vždy vybočující... a vždycky sama. Pro mnoho lidí nečitelná, což vám potvrdí i řada kolegů, kteří s Luckou kdy pořizovali rozhovor. Odpovídá na položené otázky, usmívá se, je příjemná, ale zároveň neprůstřelná. Nepřekročí hranici, kam byste se rádi dostali, protože při své inteligenci vydedukuje, že „touto odpovědí“ by si hodně naběhla. Možná. Tak ji vnímám já.“

Právě teď vstáváš, nebo se naopak chystáš jít spát? V Praze je 18 hodin.
A tady je o šest míň, takže beru kočárek a jedu do sněhové bouře i s malým Cipískem.

Vím, že zakrátko se chystáš dorazit zpátky domů, už se asi těšíš...
Jasně! Těším se, až naši uvidí Matyáše.

Kdy přesně a na jak dlouho přiletíš?
Všichni přiletíme začátkem jara. Začne mi pracovní maraton. Takže budu muset stihnout asi dvě stě tisíc věcí, včetně nové desky, a na konci srpna zase pojedu zpátky k blížícím se Vánocům...

V prosinci se ti narodil Matyáš. Jméno jste vybírali s Tomášem, nebo bylo tvojí jasnou volbou?
Samozřejmě, že spolu. Líbilo se nám hned. A navíc já mám moc ráda jména, kde je S s háčkem. Sice to skoro nikdo nikde na světě kromě nás neumí moc vyslovit, ale to nevadí. Aspoň je jasný, že je to kluk z Čech.

To je super, takže to se ti líbí i moje jméno… a proč právě S s háčkem?
Jsou to krásná jména a mají v sobě sílu: Ctiradova Šárka, Štěpán, Eliška, Šimon… jedno hezčí než druhé.

Vybaví se ti zpětně, co ti jako první proběhlo hlavou, když jsi Matyáše uviděla POPRVÉ?
Nevybaví, protože jsem sebe absolutně nevnímala. Celou dobu jenom jeho. A od té doby se změnil středobod. Když jdete ze schodů, radši si zlomíte nohu, ale malýho ochráníte. Už nemyslíte tolik na sebe. V porodnici se přesně v tom momentu, na který se ptáš, tenhle systém odstartuje.

Máš v mobilu uloženou první gratulaci, která ti přišla k narození syna?
Žádnou tam nemám. ˘ Já svůj „český“ mobil zapla asi až po pěti dnech, takže mě zbombardovaly všechny najednou.

Byla tam gratulace i od někoho, od koho bys to vůbec nečekala?
Měla jsem radost z gratulací od fanoušků, ty mi ovšem neposílali na mobil, ale na internetový stránky, na fanweb. A těch bylo víc než za všechny moje TýTý a Slavíky dohromady. No a ty esemesky, na který se ptáš, byly všechny od lidí, které mám ráda.

Prozradila jsi, že Matyáš je Tomáš přes kopírák a že ti s ním manžel pomáhá, jak jen to jde. Prozradíš, co ti Tomáš daroval k jeho narození?
Nechtěla jsem, aby mi cokoli dával. Jsem šťastná, že jsme tady spolu, že mi tak úžasně pomáhá a že umí Matyáše rozesmát.

Celý rozhovor si přečtete v novém čísle týdeníku Vlasta, další informace naleznete také na novém serveru www.vlasta.cz

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Vlasta.