Česká herečka Eva Jeníčková žila velmi aktivně. Byla zvyklá na pohyb a kromě cvičení se pravidelně vydávala na nejrůznější procházky. To se jí ale před pěti lety pořádně vymstilo. Vyrazila totiž se svým pejskem ven, když se k ní najednou zničehonic přiřítili dva pitbullové a surově ji srazili k zemi. „Jeden mě držel za nohu a druhý mě vymrštil do vzduchu. Tam jsem se otočila a dopadla na pravý bok s levou nohou složenou pod pravou,” napsala Eva Jeníčková před časem na stránku Go Fund Me, kde vybírala peníze na nákladnou léčbu.

Utržené svaly

Majitelé psů rychle utekli a nechali Evu ležet v bolestech a se slzami v očích na zemi. U lékaře se pak herečka dozvěděla, že má zcela natržené svaly v pravé kyčli. A dokonce měla plně odtržený střední hýžďový sval, který je stěžejní pro správnou chůzi.

Eva Jeníčková podstoupila náročnou léčbu, žádných dobrých výsledků se ale nedočkala. Prakticky nemohla chodit a hrozilo, že skončí na invalidním vozíku. Neztrácela ale naději a pravidelně rehabilitovala na antigravitačním chodítku, který vyvinula společnost NASA.

Velký zázrak, velká radost

Po pěti letech od incidentu se ale herečka konečně na sociální síti podělila o tu nejradostnější novinku. Poprvé se totiž bez pomoci přístrojů či lékařů opět sama prošla. „Už jsem si říkala, že se to nikdy nestane,” napsala k novému videu. „Vůbec poprvé po letech se cítím normálně. Pořád mám před sebou spoustu práce, ale musím oslavit tento monumentální průlom,” radovala se Eva Jeníčková, která na videu malými krůčky chodí a při tom se jen malinko podpírá. Zdá se, že se jí tedy konečně blýská na lepší časy.

Související články