Splíny a deprese

Už roky se herečka potýká s endogenními depresemi. Chmurné stavy se u ní objevují pravidelně a vyznačují se absencí vnějších příčin. Právě ty byly podle Holubové přímou cestou k alkoholismu. Ten jí ničil několik let. Po nocích tancovala na stole a odhazovala svršky. Nedbala rad a proseb svého partnera, dětí ani blízkých přátel a kolegů. K rozhodnutí musela dojít sama. Když měla pocit, že by mohla alkoholu opět propadnout, zaposlouchala se do projevů Winstona Churchilla, které v ní probudily další sílu. Od roku 2006 se ale považuje za vyléčenou, jen cigaret se zřejmě nikdy nevzdá.

Jako vzpomínku na temné období podporuje protialkoholické centrum pro ženy, je tváří akce Cihla a nafotila kalendář.

Radost jí dělají obě děti. Dvojčata Adam a Karolína studují ve Velké Británii. Dcera se věnuje fotografii, syn mezinárodním vztahům. V Čechách chodili na anglické gymnázium, které se snažilo napodobit právě britský přístup ke vzdělávání. Cesta za diplomem stojí hodně peněz, ale herečka věří, že každá investovaná koruna se vyplatí. Poslední roky dokonce s dcerou vyráží do společnosti, filmový festival v Karlových Varech nevyjímaje.

Malá/velká svatba

Přes dvacet let žila Holubová se svým partnerem na hromádce. Obřad jim uspořádal sám oscarový režisér Miloš Forman (86) při jejich návštěvě USA. Jsou velmi dobří přátelé a herečka by se bez jemného nátlaku zřejmě nikdy nerozhoupala. Výtvarníka Miroslava Zdeňka si vzala při skromném obřadu jen se svědky a svými dětmi. Pozornost médií nepotřebovali.

Smích léčí

Její účet na sociálních sítích překypuje humorem. Herečka se ukazuje momentky bez make-upu i v plavkách, na červeném koberci ukázala podvazky, nebojí se běžeckého úboru, vzpomínek na mládí, na daleké cesty i své politické agitace. Na české poměry se může pochlubit početnou základnou fanoušků, sleduje ji už přes 140 tisíc lidí.

V galerii najdete střípky z jejího života.