Bez skalpelu

V roce přišla na svět malá holčička a nikdo neměl tušení, že se právě zrodila hvězda. Přičichla ke gymnastice, košíkové i lyžování, ale když v roce 1989 vyhrála pražský konkurz agentury Metropolian Models, sbalila si kufry a odjela poznávat svět. V Paříži oslovila vysokou postavou, štíhlou figurou a výjimečným vzhledem. Stačilo jí pět let, aby se dostala mezi elitní špičku svého oboru a dobyla svět modelingu. Ani po třiceti letech nepřišla o svůj přirozený šarm a odzbrojující úsměv, nemá proto důvod podléhat jako její slavné kolegyně kouzlu plastik a stárnout nedůstojně. Víc než drilu a invazivním zákrokům věří rodinné pohodě, zdravé japonské a francouzské kuchyni a absenci alkoholu.

Štěstí na její straně

Úspěchy Evu provází od začátku její kariéry.

1989 - v reklamě pro Guess vystřídala Claudii Schiffer, lépe se v Paříži zapsat nemohla

1994 - Miss Wonderbra, vyhrála kontrakt na pohádkově honorovanou kampaň od Triumphu

1995 - první herecká zkušenost ve filmu Strážní andělé vedle Gerarda Depardieua

2000 - významná reklama pro Calvina Kleina (a nový tmavě hnědý přeliv)

2001 - účast v americké mutaci pořadu Chcete být milionářem, částka 10 milionů korun putovala dětem v Afghánistánu

2004 - přijala nabídku fotit pro Playboy - odvážné a téměř božské

2006 - na olympiádě se "vyloupla" z obří mušle jako bohyně lásky Venuše

Objevila se na titulních stránkách stovek časopisů v čele s Vogue, Elle nebo Harpers Bazaar a vybírali si ji ti nejvěhlasnější módní návrháři jako Dior, Givenchy, Louis Vuitton nebo Versace.

Nebylo jí do smíchu

Dvouleté manželství s bubeníkem kapely Bon Jovi Tico Torresem, za neshody ve svazku mohl zřejmě téměř generační věkový rozdíl.

Roční období, kdy strašila svou vyhublou postavou a byla spojována s anorexií a požíváním kokainu. Naštěstí se dokázala dočasnému výpadku postavit čelem.

Rodina a setrvačnost

Dnes je Eva hrdou trojnásobnou matkou, doma má tři zbojníky. S italským podnikatelem Gregoriem Marsiajem žije už dlouhých jedenáct let a nikdy nevypadala šťastnější. Netají se tím, že rodina je pro ni na prvním místě, ale svou kariéru, která jen řak přirozeně plyne ale nezanedbává. Hraje, předvádí, fotí, podporuje charitu a dělá to, co ji baví a těší. Zaslouženě.